Οι εργαζόμενοι της GM στη Ν.Κορέα προχωρούν σε απεργία

Η GM εκτός από τις ανακλήσεις, έχει να αντιμετωπίσει και την απεργία που ίσως ξεκινήσουν οι υπάλληλοί της στη Νότιο Κορέα. Το 69% των 14.000 υπαλλήλων της GM στη Νότιο Κορεά, ψήφισε υπέρ στην απεργία, σε περίπτωση που τα συνδικαλιστικά όργανά τους δεν έρθουν σε συμφωνία με την διοίκηση της εταιρίας, μετά από τις συνομιλίες που θα ξεκινήσουν μέσα στις επόμενες ημέρες.

Οι

εργαζόμενοι απαιτούν αύξηση μισθών και αύξηση στη παραγωγή των εργοστασίων, την ώρα που η GM έχει αποφασίσει να σταματήσει τις πωλήσεις των μοντέλων της Chevrolet στην Ευρώπη. Η κίνηση αυτή επηρεάζει σημαντικά τη παραγωγή των εργοστασίων της Νοτίου Κορέας μιας και σχεδόν το σύνολο των αυτοκινήτων της Chevrolet που προορίζονται για την Ευρωπαϊκή αγορά, κατασκευάζονται στη Νότιο Κορέα.

Αν τελικά οι υπάλληλοι προχωρήσουν σε απεργία, θα είναι για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, με τον CEO της GM Νοτίου Κορέας, Sergio Rocha, να παρακαλά τους εργαζομένους να σταματήσουν αυτόν τον φαύλο κύκλο, πριν να είναι πολύ αργά, μιας και η απεργία θα μπορούσε να έχει αρνητικό αντίκτυπο στο εργατικό δυναμικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα