Ο σχεδιαστής του πρώτου iPod ίσως σχεδιάσει το αυτόνομο όχημα της Google

Για να μπούνε τα αυτόνομα οχήματα στις ζωές των ανθρώπων, πρέπει να ξεπεράσουν κάποια εμπόδια. Ένα από τα βασικότερα, είναι η τιμή αλλά κάτι εξίσου βασικό αφού μιλάμε για αυτοκίνητα, είναι ο σχεδιασμός. Ίσως γι’ αυτό κυκλοφόρησαν τον τελευταίο καιρό οι φήμες ότι τον σχεδιασμό του αυτόνομου οχήματος της Google, θα τον αναλάβει ο Tony Fadell.

Αν δεν ξέρεις τον άνθρωπο, ξέρεις την δουλειά του. Ο Fadell είναι αυτός που σχεδίασε το πρώτο iPod, αυτός που ανέλαβε το μουσικό τμήμα

της Apple και βοήθησε στη δημιουργία του iPhone. Ο Fadell έφυγε από την Apple το 2008 και ίδρυσε τη Nest, μία εταιρία που κατασκευάζει στυλάτους θερμοστάτες και ανιχνευτές μονοξειδίου του άνθρακα και που το 2010, εξαγοράστηκε από την Google έναντι 3,2 δις δολαρίων. Τέλος, ο Fadell είναι ο άνθρωπος στον οποίο δίνει αναφορά ο επικεφαλής του προγράμματος Google Glass. Αυτό, ήταν μέχρι πρότινος μέρος του Google X… όπως είναι ακόμα το αυτόνομο αυτοκίνητο του τεχνολογικού κολοσσού.

Δεν προκαλεί εντύπωση λοιπόν το γεγονός ότι κυκλοφόρησαν φήμες που λένε ότι ο Fadell θα αναλάβει το αυτόνομο της Google. Φυσικά ακόμα τίποτε δεν είναι σίγουρο αφού ούτως ή άλλως το όχημα απέχει χρόνια από την παραγωγή αλλά το CV του δείχνει πως έχει τις ικανότητες και το όραμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα