Ο σχεδιασμός του hypercar της Aston Martin και της Red Bull είναι σχεδόν έτοιμος

Η συνεργασία μεταξύ Aston Martin και Red Bull για το νέο hypercar που ετοιμάζει η πρώτη έχει ήδη ταράξει τα νερά, και κάποιοι τυχεροί και υποψήφιοι αγοραστές να το έχουνε ήδη δει, τόσο στο περιθώριο του GP του Μονακό, όσο και σε κάποιο track day της Vulcan.

Σύμφωνα με τον CEO της βρετανικής εταιρίας, Andy Palmer, τα προς επίδειξη μοντέλα είναι από πηλό ή πλαστικό σε αυτό το στάδιο,

αλλά ότι έχει να κάνει με την εμφάνιση του αυτοκινήτου, αυτό είναι κατά 70-80% έτοιμο, τονίζοντας:

Έχουμε ένα πλήρους μεγέθους μοντέλο των επιφανειών ως έχουν, το οποίο είναι σε διαδικασία ρυθμιστικών επικυρώσεων, έτσι ελέγχουμε πράγματα, όπως η θέση του καθίσματος, η θέση των ματιών και η ορατότητα.

Το AM-RB 001, όπως είναι το κωδικό του όνομα, γνωρίζει ήδη τεράστιο ενδιαφέρον και διαθέτει σχεδιασμό εμπνευσμένο από τα μονοθέσια της F1. Κάτι αναμενόμενο για πολλούς, μιας και ο σχεδιασμός του hypercar θα γίνει από τον Adrian Newey, επικεφαλής τεχνικός σύμβουλος της Red Bull Racing, καθώς και από τον Marek Reichman, επικεφαλής σχεδιασμού της Aston Martin, ο οποίος παραδέχτηκε ότι θα χρησιμοποιεί υβριδικό σύστημα κίνησης.

Παρόλα αυτά, ο ατμοσφαιρικός V12 7,0-λίτρων κινητήρας απόδοσης 1.000 ίππων, θα έχει όριο περιστροφής περίπου τις 10.000 σ.α.λ. και θα τοποθετηθεί στο κέντρο του αμαξώματος, με τον Reichman να δηλώνει ότι θα επικεντρωθούν στο βάρος και στην αποδοτικότητα, κάτι που σημαίνει ότι η υβριδοποίηση του δεν θα είναι πολύ βαριά, αφού δεν θα διαθέτει μεγάλη μπαταρία. Το βάρος του αυτοκινήτου αναμένεται να μην ξεπερνά τα 1.040 κιλά, με τη παραγωγή του να περιορίζεται στις 99 μονάδες

Σχεδιαστικά, θα υπάρχουν τα παραδοσιακά στοιχεία των μοντέλων της Aston Martin, πλευρικές απολήξεις εξατμίσεων, ενώ στο κάτω μέρος συναντάμε ειδικά βεντούρι αεροδυναμικά κανάλια, ώστε να αυξάνεται η κάθετη αεροδυναμική πίεση, χωρίς την ανάγκη πίσω αεροτομής, ή πίσω spoilers. Οι αναφορές μιλούν πως το αυτοκίνητο θυμίζει στο Caparo T1 αλλά και το Χ1 Red Bull του Gran Turismo, με την τιμή του να κυμαίνεται από €2.5 μέχρι 3.8 εκατ.

Keywords
Τυχαία Θέματα