Ο προμηθευτής ισχυρίζεται ότι το πρόβλημα χακαρίσματος περιορίζεται σε οχήματα της FCA

10:52 6/8/2015 - Πηγή: AutoBlog

Στα τέλη του Ιουλίου, έγινε γνωστό ότι το Uconnect σύστημα της FCA είναι ευάλωτο σε hacking. Η ανακάλυψη έγινε από τους Charlie Miller και Chris Valasek οι οποίοι κατάφεραν να κάνουν τα πάντα στο Jeep Cherokee πάνω στο οποίο εργάζονταν. Μπορούσαν να ανεβάσουν την ένταση της μουσικής, να ανοιγοκλείνουν τον κλιματισμό, να (ξε)κλειδώσουν το αυτοκίνητο, να απενεργοποιήσουν τα φρένα και τον κινητήρα κλπ. Όλα διαδικτυακά!

Μετά τον ντόρο που

προκλήθηκε, η FCA ανακάλεσε περίπου 1.4 εκατομμύρια οχήματα ενώ ο προμηθευτής των συστημάτων infotainment, Harman International Industries, φέρεται να δήλωσε μέσω του CEO του, Dinesh Paliwal ότι “δεν πιστεύει πως υπάρχει πρόβλημα σε οποιοδήποτε άλλο όχημα εκτός αυτών της FCA”. Να σημειώσουμε ότι η Harman προμηθεύει με συστήματα εταιρίες όπως η BMW, η Daimler, η Volvo κ.ά. οπότε η δήλωση δεν είναι κενή νοήματος.

Αυτό όμως δεν φαίνεται να αποτρέπει 3 ιδιοκτήτες Jeep Cherokee που κατέθεσαν παράπονο εναντίον τόσο της FCA όσο και της Harman.Κατηγορούν τις δύο εταιρίες για απάτη, αμέλεια, αδικαιολόγητο πλουτισμό και παραβίαση εγγύησης και προτρέπουν και άλλους ιδιοκτήτες να ακολουθήσουν το παράδειγμα τους. Υποστηρίζουν δε τις θέσεις τους, λέγοντας ότι οι Valasek και Miller προειδοποίησαν την Chrysler για τα ευρύματα τους από το 2014 αλλά προφανώς η εταιρία τους αγνόησε. Αν πάντως αυτό το παράπονο πιστοποιηθεί από δικαστήριο ως ομαδική μήνυση τότε οι δύο εταιρίες θα έχουν πολύ μεγαλύτερα προβλήματα από την ανάκληση και την αρνητική δημοσιότητα να ανησυχούν!

Keywords
Τυχαία Θέματα