Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Tesla λέει πως “η BMW i3 είναι σαν ένα κομμάτι επίπλων του IKEA”

Η Tesla συνεχίζει την στρατηγική σύγκρουσης που έχει υιοθετήσει από την ίδρυση της με το τελευταίο της θύμα ναι είναι η BMW και πιο συγκεκριμένα το i3.

Μιλώντας στο Γερμανικό Autobild, o Franz von Holzhausen, επικεφαλής σχεδιασμού της Tesla, είπε πως θεωρεί το i3 «τον μύθο της Απόλυτης Μηχανής Οδήγησης» και πως δεν είναι σίγουρος αν πληροί «τα βασικά standards της φίρμας». Στη συνέχεια, ενώ

σχολίασε θετικά το μοντέρνο εσωτερικό και ιδιαίτερα την επιλογή των υλικών και τα λεπτά καθίσματα, είπε πως το αυτοκίνητο μοιάζει «λίγο παράξενο και αντισυμβατικό» κάτι που είναι εντελώς περιττό επειδή οι αναλογίες και το ηλεκτρικό powertrain είναι αρκετά για να προσδώσουν μοναδικότητα στο μοντέλο. Όσον αφορά στην επίμαχη δήλωση, ο von Holzhause παρομοίασε τον σχεδιασμό της BMW i3 με αυτόν ενός κομμάτι επίπλου από το IKEA!

Φυσικά η συνέντευξη δεν αφορούσε μόνο το i3. Ο von Holzhausen είπε πως το Model X είναι στην τελική ευθεία και πως η εταιρία έχει ήδη ξεκινήσει δουλειά πάνω στο entry-level sedan της. Όσον αφορά στο τελευταίο, ο σχεδιαστής είπε πως το αυτοκίνητο δεν θα μοιάζει με ένα μικρότερο Model S γιατί «δεν θέλουμε ένα μοναδικό πρόσωπο όπως η Audi».

[Πηγή: Autobild.de]

Keywords
Τυχαία Θέματα