Ο Vettel ισοφάρισε το ρεκόρ νικών του μεγάλου Ayrton Senna

Η χθεσινή μέρα ήταν πολύ σημαντική και σε προσωπικό επίπεδο για τον Γερμανό, αφού κατάφερε να αφιερώσει τη νίκη του στον Jules Bianchi, αλλά και να ισοφαρίσει το ρεκόρ νικών ενός μεγάλου πιλότου, του Βραζιλιάνου Ayrton Senna. Πλέον, με 41 νίκες στο ενεργητικό του βρίσκεται στην τρίτη θέση όλων των εποχών, πίσω μόνο από τους Alain Prost (51) και Michael Schumacher (91).

Η αναφορά στο ρεκόρ του Senna

είναι κάτι το απίστευτο. Δεν ξέρω πώς να το θέσω με λόγια… Νομίζω, ωστόσο, πως η σημερινή μέρα είναι για τον Jules και την οικογένειά του και πιστεύω πως αυτό είναι μεγαλύτερο από οτιδήποτε άλλο. Ο αγώνας ήταν δύσκολος, ειδικά στο τέλος με όλες τις σκέψεις που έρχονταν στο μυαλό μου, αλλά σίγουρα είμαι πολύ χαρούμενος με το αποτέλεσμα.

Μπορεί το αυτοκίνητο ασφαλείας να δυσκόλεψε τη ζωή του Vettel και της Ferrari, αφού εξανεμίστηκε η μεγάλη διαφορά που είχαν φτιάξει από τους Rosberg, Hamilton και Ricciardo, όμως, ήταν η πρώτη φορά εδώ και δυο χρόνια, που μονοθέσιο της Scuderia κέρδισε στα ίσια, βασιζόμενο στην ταχύτητά του και όχι σε αστάθμητους παράγοντες ή λάθη του ανταγωνισμού.

Σήμερα (σ.σ. χθες) αποδείξαμε ότι ο ρυθμός μας δεν έχει καμία σχέση με την τύχη. Στην πραγματικότητα, αν μη τι άλλο ήμασταν λίγο άτυχοι με το αυτοκίνητο ασφαλείας, αλλά ο ρυθμός μας με τη σκληρότερη γόμα ελαστικών ήταν πραγματικά καλός, οπότε συνεχίσαμε να πιέζουμε και καταφέραμε να βγούμε στην κορυφή, μην επιτρέποντας στους πίσω μας να μπουν σε ζώνη DRS .

Σίγουρα ήταν μια εξαιρετική κούρσα από όλα τα παιδιά και τρομερή ανάκαμψη από την Παρασκευή, ειδικά από τη στιγμή που ακούσαμε περίεργες φήμες για την ομάδα και το ότι ήταν αντιμέτωπη με μια κρίση…

Keywords
Τυχαία Θέματα