Ο Stewart επιμένει: Ο Vettel δεν είναι ακόμα σπουδαίος οδηγός

Παλαιότερα, ο Sir Jackie Stewart είχε πει πως ο Sebastian Vettel δεν είναι μεγάλος οδηγός. Τότε, ο Γερμανός δεν είχε κατακτήσει τον φετινό τίτλο, αλλά ο Σκοτσέζος, πρώην 3 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής, δεν αλλάζει άποψη για τον 25χρονο, παρόλο που τώρα είναι τρις Παγκόσμιος Πρωταθλητής, αφού συνεχίζει να δηλώνει πως ο Seb δεν είναι ακόμα σπουδαίος οδηγός, και πως δεν

έχει την αξία άλλων οδηγών που έχουν φτάσει τους 3 τίτλους.

Νομίζω πως κανένας δεν μπορεί να θεωρήσει ότι είναι μεγάλος οδηγός τού αθλήματος ενώ ακόμα τρέχουν. Δεν νομίζω ότι να το πιστέψει κάποιος μέχρι να περάσει ο χρόνος. Δε θα πρέπει να υπάρχει μπει κανένας στο Hall of Fame, διότι τα πήγε καλά πέρυσι.

Έχει κερδίσει τρία παγκόσμια πρωταθλήματα, αλλά, τώρα, έχει, αναμφισβήτητα, το καλύτερο μονοθέσιο για τρεις συνεχόμενες χρονιές, αν θέλετε. Έτσι, δεν είμαι σε θέση να μειώσω το επίτευγμά του, νομίζω ότι είναι ο πιο ώριμος 25χρονος οδηγός που έχω δει, συνεπώς σέβομαι πολύ τις ικανότητές του.

Αλλά, το γεγονός ότι κέρδισε τρία παγκόσμια πρωταθλήματα, δε σημαίνει ότι έχει φτάσει τον Fangio, τον Prost, τον Lauda ή τον Piquet. Θα πρέπει να το κάνεις με λιγότερο καλό μονοθέσιο, και θα πρέπει να δούμε ποια είναι η πραγματική θέση. Αλλά, αφού τα είπα αυτά, λόγω της ηλικίας του, θα πρέπει να είναι, τελικά, ένας από τους καλύτερους οδηγούς τού κόσμου.

Ο 73χρονος, προφανώς, θέλει να δει τον Vettel να παίρνει νίκες χωρίς να έχει το καλύτερο μονοθέσιο, όπως έχουν κάνει οι Fernando Alonso και Lewis Hamilton. Κατά τη γνώμη μου, ο Seb είναι μισό επίπεδο κάτω από τους δύο, αλλά, αν τους νικάει χωρίς το καλύτερο μονοθέσιο, τότε θα είμαι ο πρώτος που θ’ αλλάξει γνώμη, διότι γράφω ό,τι βλέπω.

Keywords
Τυχαία Θέματα