Ο Raikkonen δε θα πάρει μέρος στους δύο τελευταίους αγώνες

Διάφορες συζητήσεις υπήρξαν για το αν ο Kimi Raikkonen θα πάρει μέρος στα δύο τελευταία Grands Prix, στο Austin και στο Interlagos. Ο λόγος ήταν η δυσαρέσκεια του Φινλανδού από την καθυστέρηση των οφειλών από τη Lotus. Μάλιστα, είχαμε διαβάσει φήμες που έλεγαν ότι υπήρχαν πιθανότητες να δούμε τον Kimi να τρέχει με τη Sauber στους τελευταίους

αγώνες, αν και προσωπικά ποτέ δεν πίστεψα σε κάτι τέτοιο.

Τελικά, ο “Iceman” δε θα πάρει μέρος στους δύο τελευταίους αγώνες! Όχι, ο λόγος δεν τα χρήματα που του οφείλει η ομάδα του, αλλά η εγχείρηση που θα κάνει στην πλάτη του. Ο 34χρονος είχε πόνους στην πλάτη στο Grand Prix τής Σιγκαπούρης, και τελικά δε θα γλιτώσει το χειρουργείο, που θα γίνει στο Σάλτσμπουργκ, αν και κάποιοι περίμεναν πως θα γίνει μετά τις 24 Νοεμβρίου, όταν τελειώνει το φετινό πρωτάθλημα.

Όλα αυτά δεν είναι φήμες, διότι το γεγονός έχει επιβεβαιωθεί από τον manager τού Raikkonen, Steve Robertson, ο οποίος είπε:

Σ’ έναν ιδανικό κόσμο, θα ήταν ωραίο να είχε τελειώσει τη σεζόν με τη Lotus στα δύο τελευταία Grands Prix. Ωστόσο, εξαιτίας τού έντονου πόνου, δεν είναι δυνατό.

Η Lotus θα πρέπει ν’ αποφασίσει μέσα στην εβδομάδα για τον οδηγό που θ’ αντικαταστήσει τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή τού 2007, με τον Davide Valsecchi να είναι πρώτο φαβορί, ως ο αναπληρωματικός οδηγός τής βρετανικής ομάδας. Επίσης, δεν γνωρίζουμε τι θα γίνει με τα χρήματα που χρωστά η ομάδα στον Kimi, και ποιο μέρος θα του καταβληθεί, ύστερα από τη μη-συμμετοχή του στους δύο τελευταίους αγώνες.

[Πηγή: Lotus, AutoSport | Photo Copyrights: Andrew Ferraro/Lotus F1 Team]

Δελτίο Τύπου

KIMI RÄIKKÖNEN TO MISS FINAL TWO RACES OF 2013 SEASON

Lotus F1 Team can confirm that Kimi Räikkönen will miss the final two races of the 2013 Formula 1 season to undergo, and recover from, back surgery.

The team will make an announcement about the replacement driver for the United States and Brazilian Grands Prix in due course.

Keywords
Τυχαία Θέματα