Ο Massa πιστεύει πως η Williams έχει πλεονέκτημα απέναντι στη Ferrari

Η Mercedes έχει ουσιαστικά κλειδώσει το πρωτάθλημα των κατασκευαστών, η Red Bull βρίσκεται άνετα δεύτερη και από εκεί και πέρα ξεχωρίζουν δυο ζευγάρια που μάχονται για τις θέσεις 3-4 και 5-6, αυτά των Williams-Ferrari και Force India-McLaren. Σίγουρα, η Scuderia δεν μπήκε στη φετινή χρόνια με στόχο μια τρίτη θέση, όμως, για άλλη μια φορά, αναγκάστηκε να αναπροσαρμόσει τα σχέδιά της. Αλλά, η

αναγεννημένη Williams μόνο εύκολος αντίπαλος δεν θα είναι, με το Felipe Massa να θεωρεί πως η ομάδα του έχει το πλεονέκτημα σε δυο τομείς. Αρχικά, στην εξέλιξη του μονοθεσίου:

Βασικά, έχουμε αναβαθμίσεις (στη Suzuka) για όλο το αυτοκίνητο. Ελπίζω ότι το αυτοκίνητο θα είναι περισσότερο ανταγωνιστικό. Είναι ωραίο να φτάνεις σε έναν αγώνα προς το τέλος της σεζόν και να έχεις κάποιες αναβαθμίσεις για το αυτοκίνητο, μερικά νέα κομμάτια.

Δεν νομίζω ότι μπορούμε να το δούμε αυτό και σε άλλες ομάδες. Πολλές ομάδες σκέφτονται ήδη το 2015. Κι εμείς σκεφτόμαστε το επόμενο έτος, αλλά έχουμε ακόμα κάποια εξαρτήματα που έρχονται και νομίζω ότι αυτό είναι θετικό.

Γνωρίζουμε επίσης πόσο σημαντικό είναι το πρωτάθλημα για εμάς, οπότε συνεχίζουμε να παλεύουμε και ελπίζω ότι αυτά τα νέα κομμάτια θα μας βοηθήσουν να κλείσουμε καλά τη σεζόν.

και στη συνέχεια, πάνω στον τομέα της στρατηγικής:

Δεν νομίζω ότι η Ferrari είναι η καλύτερη ομάδα από την άποψη των στρατηγικών. Είχα τόσα πολλά προβλήματα όταν ήμουν εκεί, κάποιες στρατηγικές που δεν λειτούργησαν και είδαμε επίσης στον τελευταίο αγώνα πως ίσως δεν επέλεξαν την καλύτερη στρατηγική. Ίσως, αν συγκριθούμε με τη Red Bull ή τη Mercedes, πιστεύω πως είναι λίγο καλύτερες, αλλά δεν νομίζω ότι η Ferrari είναι ένα φανταστικό παράδειγμα ομάδας, σε ό,τι αφορά τις στρατηγικές.

Νομίζω ότι μπορούμε να παλέψουμε μαζί τους. Ίσως τα μέρη τα οποία δεν ήταν τόσο καλά για εμάς να ήταν ο αγώνας στο Μονακό ή την Ουγγαρία ή τη Σιγκαπούρη, αλλά πέρασαν, και είμαι απόλυτα σίγουρος ότι μπορούμε να κάνουμε καλή δουλειά σε σύγκριση με Ferrari.

Η Williams βρίσκεται μόλις 9 βαθμούς μπροστά από τη Scuderia, με την πέμπτη θέση στον αγώνα, να δίνει 10.

[Photo Copyrights: LAT Photographic]

Keywords
Τυχαία Θέματα