Ο Marchionne ρίχνει το φταίξιμο στον κινητήρα της Ferrari και ο Wolff δηλώνει ανοικτός για αλλαγές στο πάγωμα εξέλιξης των PU

Με τα όσα διαδραματίστηκαν τις τελευταίες ώρες στη Ferrari, δεν μου προκαλεί εντύπωση το γεγονός πως ο νέος πρόεδρος της φίρμας, Sergio Marchionne, και ο επικεφαλής της αγωνιστικής ομάδας, Marco Mattiacci, δεν δείχνουν να συμπλέουν από πλευράς απόψεων. Ο μεν Mattiacci, μόλις πρόσφατα, τόνιζε πως η Scuderia πρέπει να αλλάξει νοοτροπία και να να σταματήσει τις αλληλοκατηγορίες, ενώ παράλληλα μοίρασε το φταίξιμο για την εικόνα της F14 T, ισόποσα σε όλους τους τομείς. Τώρα, ο Marchionne έρχεται

να να επιρρίψει ξεκάθαρα την ευθύνη στο τμήμα του κινητήρα, από όπου αποχώρησε πρόσφατα ο Luca Marmorini.

Φέτος ερχόμαστε από μια πολύ κακή σεζόν, ουσιαστικά επειδή υποτιμήσαμε τις δυσκολίες πάνω στις νέες μονάδες ισχύος, που δεν είναι παραδοσιακοί κινητήρες. Νομίζω ότι αυτό είναι το πραγματικό πρόβλημα. Αλλά, όλες οι προϋποθέσεις υπάρχουν για να επιστρέψουμε σύντομα στις νίκες.

Το αγωνιστικό τμήμα συνεχίζει να αποτελεί βασικό στοιχείο για την Ferrari. Θα εργαστούμε προκειμένου να να κερδίσουμε, γιατί είναι μέρος του DNA της εν λόγω εταιρείας. Το σημαντικότερο είναι να βρεθούμε και πάλι στις νίκες, αυτό είναι απαραίτητο. Το πρόβλημα είναι να ανακτήσουμε την χαμένη αξιοπιστία εντός πίστας για την Ferrari.

Πρέπει να τα καταφέρουμε και δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία ότι θα είμαστε σε θέση να το κάνουμε.

Σε αυτό που έδειξαν και οι δυο άνδρες να συμφωνούν, είναι στις περισσότερες ελευθερίες πάνω στην εξέλιξη των PU, ένα θέμα που καίει τη Ferrari και τον αδύναμο 059/3. Ο Mattiacci έχει ήδη ξεκινήσει να ασκεί πιέσεις πάνω σε αυτό, με τις δηλώσεις του Toto Wolff να προκαλούν εντύπωση, αφού και ο ίδιος τάχθηκε υπέρ των συζητήσεων, παρότι η ομάδα του έχει το πάνω χέρι αυτή τη στιγμή.

Δεν θέλουμε να ανοίξει το homologation και το πάγωμα, αλλά η ερώτηση είναι για την κατανάλωση σε μάρκες, σε κάθε δεδομένη στιγμή κατά τη διάρκεια του έτους. Πρόκειται να συνεδριάσουμε εκ νέου και να συζητήσουμε σωστά και να δούμε τι θα κάνουμε, αλλά είμαστε αρκετά ανοιχτοί σε όλα.

Αν την ίδια στιγμή μπορούμε να εργαστούμε κι εμείς πάνω στο PU μας, τότε δεν έχουμε κανένα πρόβλημα. Δεν θέλουμε να γίνει όπως στο GP2, όπου υπάρχουν στάνταρ κινητήρες. Οπότε, είτε δημιουργείς ελευθερίες για όλους και ο καθένας εξελίσσεται με τον τρόπο που νομίζει, είτε παγώνεις (την εξέλιξη) για όλους. Εμείς είμαστε ανοιχτοί και προς τις δύο κατευθύνσεις.

Όπως έχουμε τονίσει όλοι πολλές φορές, Formula 1 και εξέλιξη είναι δυο έννοιες που πρέπει να πηγαίνουν μαζί. Ιδιαίτερα όταν υπάρχουν νέες τεχνολογίες, που υποτίθεται πως θα περάσουν και στα αυτοκίνητα παραγωγής, για να βελτιώσουν τη ζωή μας. Από την άλλη, σε ό,τι αφορά τη Mercedes, όπως και κάθε άλλος κατασκευαστής στη θέση της, θα κάνει σκληρά παζάρια για να προστατέψει την επένδυσή της. Μην ξεχνάμε άλλωστε πως στο DTM της επιτράπηκε ακριβώς αυτό που δεν θέλει να δει στη F1, δηλαδή, να εξελίξει το αυτοκίνητό της, ενώ οι BMW και Audi έμειναν στάσιμες.

[Photo Copyrights: Studio Colombo/Ferrari/

Keywords
Τυχαία Θέματα