Ο Maldonado αποκαλύπτει τη δική του εκδοχή για το ατύχημα με το Gutierrez

13:26 8/4/2014 - Πηγή: AutoBlog

Τη δική του εκδοχή για το ατύχημα με τον Esteban Gutierrez παρουσίασε ο Maldonado. Ενώ οι αγωνοδίκες και όλος ο κόσμος είδαν ως μοναδικό υπαίτιο το Βενεζουελάνο, ο ίδιος δηλώνει πως ο Gutierez βρισκόταν εκτός γραμμής, κάτι που μπέρδεψε την κατάσταση και οδήγησε στο ατύχημα.

Θα πρέπει να ξαναδούμε το τι συνέβη, καθώς ο Esteban φάνηκε να είναι εκτός γραμμής για την πρώτη στροφή -ίσως έχασε το σημείο φρεναρίσματος του, δεν ξέρω- και τότε βρισκόμουν ήδη στη στροφή, χωρίς να έχω χώρο να κινηθώ.

Σίγουρα είναι δύσκολο να κατανοήσουμε (τι έγινε) και εγώ έβγαινα από

τα pits με κρύα ελαστικά. Νομίζω ότι ήταν πολύ άτυχος και το καλό είναι πως πήδηξε κατ ‘ευθείαν έξω από το αυτοκίνητο.

Το replay δεν φαίνεται να δικαιώνει το Maldonado, αφού ο Gutierrez βρίσκεται ήδη αρκετά μέτρα μπροστά του όταν η Lotus βγαίνει από τα pits, χτυπώντας τον στο πίσω δεξιά ελαστικό. Αν αναλογιστούμε πως ο Pastor έχει εμπειρία 61 αγώνων, θα έπρεπε να ζυγίσει τις πιθανότητες και να μην επιτεθεί με κρύα λάστιχα στη Sauber. Ο Gutierrez από την άλλη, φάνηκε να υπολογίζει κι αυτή την περίπτωση, αφήνοντας χώρο στην εσωτερική, αλλά δυστυχώς για τον ίδιο αυτό δεν ήταν αρκετό.

Από τη στιγμή που δεν τραυματίστηκε ο νεαρός Μεξικανός, το συγκεκριμένο ατύχημα μπορούμε να πούμε πως είχε κι ένα καλό για εμάς τους θεατές, καθώς το safety car μηδένισε τις διαφορές και μας έδωσε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε 10 εξαιρετικούς γύρους, στο τέλος ενός ακόμα μέτριου Grand Prix, μέχρι εκείνο το σημείο.

Επίσης, το συγκεκριμένο γεγονός επισκίασε τον πρώτο διπλό τερματισμό για την -ταλαιπωρημένη φέτος από προβλήματα- ομάδα της Lotus.

Ως ομάδα είναι ένα συν το ότι τερματίσαμε με δύο αυτοκίνητα, κάτι που είναι πολύ σημαντικό και τώρα πρέπει να μάθουμε από αυτό τον αγώνα και να πιέσουμε σκληρά για τη Σαγκάη.

Όπως αναμενόταν, ο ρυθμός μας ήταν πολύ καλύτερος στον αγώνα απ’ ότι ήταν στις κατατακτήριες. Είχαμε σχεδιάσει μια αρκετά ενδιαφέρουσα στρατηγική και βρισκόμασταν εντός του στόχου των δύο pit-stop, μέχρι το περιστατικό.

Οι Ε22 τερμάτισαν εκτός βαθμών, στις θέσεις 12 και 14, με το Maldonado να βρίσκεται ξανά στο μονοθέσιο σήμερα, στην πρώτη μέρα των πρώτων in-season δοκιμών.

[Πηγή: ESPNF1 | Photo Copyrights: Alastair Staley/Lotus F1 Team]

Keywords
Τυχαία Θέματα