Ο Ecclestone απαντάει στον Gossage

Ο Bernie Ecclestone δεν είναι από τους ανθρώπους που μένουν με κλειστό το στόμα όταν κάποιος τους επιτίθεται. Έτσι, μετά τις δηλώσεις του Eddie Gossage, για χαζές κινήσεις από πλευράς Formula 1 και Bernie Ecclestone, ο δεύτερος αποφάσισε να απαντήσει. Ο Βρετανός προσπάθησε, με μια δόση σαρκασμού, να κάνει εμφανείς τις διαφορές μεταξύ των δυο μηχανοκίνητων σπορ, τονίζοντας πως μια αλλαγή στο πρόγραμμα της Formula 1,

μόνο εύκολη υπόθεση δεν θα ήταν.

Έχουμε ένα μικρό πρόβλημα που εκείνοι δεν έχουν. Έχουμε 6 jumbo jets που μεταφέρουν ολόκληρο τον εξοπλισμό μας και πρέπει να βρούμε τον πιο λογικό τρόπο για να τα χρησιμοποιήσουμε για αυτό το σκοπό. Υπάρχουν θέματα που μπορούν να συμβούν, αλλά ο ίδιος και άλλοι άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν αυτά τα πράγματα.

Ο αγώνας πριν από τις ΗΠΑ είναι στη Ρωσία, στο Σότσι, κι εμείς δεν έχουμε ξαναπάει εκεί. Έπειτα, θα πρέπει να φύγουμε και να μεταφερθούμε στο Ώστιν. Αυτό είναι πιθανώς πολύ πιο εύκολο από το να πάμε στη Βραζιλία, και τότε θα πρέπει να φύγουμε από εκεί, για το Άμπου Ντάμπι.

Οπότε αυτός (Gossage), είναι εξαιρετικά τυχερός που δεν έχει να κάνει ότι πρέπει να κάνουμε εμείς.

Ο Gossage φαίνεται να αγχώνεται για την προσέλευση και τα τηλεοπτικά νούμερα που θα κάνει ο αγώνας του στο Texas Motor Speedway, αφού το κοινό των αγώνων NASCAR είναι συντριπτικά μικρότερο από αυτό της Formula 1, το οποίο μπορεί να συγκριθεί μόνο με αθλητικά γεγονότα της εμβέλειας των Ολυμπιακών αγώνων και του Μουντιάλ. Πάντως, ο Bernie έδωσε απάντηση και σε αυτό το κομμάτι, ξεκαθαρίζοντας πως οι διοργανωτές του Grand Prix στο COTA (Circuit Of The Americas) είναι σύμφωνοι με τη συγκεκριμένη ημερομηνία, αφού:

Έχω μιλήσει με τους ανθρώπους που οργανώνουν τον αγώνα στο COTA και πιστεύουν ότι ο κόσμος του Nascar είναι ένα διαφορετικό πλήθος από αυτόν της φόρμουλα ένα. Διαφορετικοί άνθρωποι, διαφορετικοί πελάτες.

Στο τέλος της ημέρας, αυτοί (Nascar) τρέχουν ένα εγχώριο πρωτάθλημα στην Αμερική, ενώ εμείς ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Το Τέξας αποτελεί προπύργιο του NASCAR και αρχικά, η απόφαση να χτιστεί εκεί η πίστα Formula 1 δεν έτυχε της καλύτερης αντιμετώπισης. Όμως, τα δυο προηγούμενα χρόνια η προσέλευση ήταν τεράστια, ενώ και το τηλεοπτικό μερίδιο του grand prix ανέβηκε στις Η.Π.Α. Επίσης, δυσκολεύομαι να κατανοήσω πως μια χώρα με 320 εκατομμύρια κατοίκους και μια πολιτεία με 26 εκατομμύρια, δεν θα γεμίσει δυο πίστες συνολικής χωρητικότητας 240 χιλιάδων θεατών.

[Πηγή: GMM]

Keywords
Τυχαία Θέματα