Ο Button θέλει να ξεκαθαρίσει μέσα στις επόμενες εβδομάδες το μέλλον του στην F1

11:01 8/9/2015 - Πηγή: AutoBlog

Deja vu, είναι η λέξη που μου έρχεται στο μυαλό, όταν διαβάζω τις δηλώσεις του Jenson Button. Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος, ο Βρετανός δεν ξέρει αν θα συνεχίσει να βρίσκεται στην McLaren και τη νέα σεζόν. Μάλιστα, με τις θέσεις στις μεγάλες ομάδες να έχουν κλείσει, εάν δεν συνεχίσει στο Woking, ο JB πιθανότατα να αποχωρήσει από το σπορ. Ο ίδιος ξέρει πολύ καλά σε τι κατάσταση βρίσκεται, ελπίζοντας

να ξεκαθαρίσει το μέλλον του μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Αυτό είναι κάτι που πρέπει να συζητήσουμε μακρυά από την πίστα. Πάντα είναι στα χέρια μας και ελπίζω ότι μέσα στις επόμενες εβδομάδες να παρθεί η οποιαδήποτε απόφαση.

Ο Eric Boullier δηλώνει πως η ομάδα θα ήθελε να κρατήσει τους δυο πρωταθλητές, αλλά σε αυτά τα θέματα, ο Γάλλος έχει μακρά παράδοση στο να αφήνει να εννοηθεί το ακριβώς αντίθετο από αυτό που θα γίνει στο τέλος. Πάντως, η απόφαση της McLaren ενδέχεται να μην βασιστεί απλά στο οδηγικό ταλέντο και την εμπειρία των πιλότων που είναι διαθέσιμοι, αλλά και το οικονομικό κομμάτι.

Χωρίς βασικό χορηγό εδώ και καιρό, με άλλες συμφωνίες να είναι αμφίβολο εάν θα ανανεωθούν, και το συμβόλαιο του Button να προβλέπει αύξηση αποδοχών -περίπου 5 εκατ, ευρώ, δηλαδή όσα χρήματα δέχθηκε να κοπούν το ’15 για να παραμείνει στην ομάδα- δεν αποκλείεται η McLaren να επιλέξει μια οικονομικότερη λύση, ρισκάροντας με έναν νεαρό οδηγό, όπως ο Stoffel Vandoorne. Σε κάθε περίπτωση, τον Button τον απασχολούν περισσότερο τα αγωνιστικά προβλήματα, τονίζοντας πως έχει μεγάλη πίστη στο συνδυασμό McLaren-Honda.

Αν θεωρούμε ότι δεν μας αρέσει κάτι, μιλάμε απευθείας στον Arai-san και τους μηχανικούς της Honda. Και αν δεν μας αρέσει κάτι με το αυτοκίνητο, μιλάμε στον Eric και τους κύριους αεροδυναμιστές.

Αλλά, όλοι έχουμε δουλέψει σκληρά φέτος. Είμαστε στην κορυφή του μηχανοκίνητου αθλητισμού και είμαστε στο προσκήνιο. Αισθάνομαι πως είχαμε κάποιες καλές συναντήσεις και κατανοήσαμε το τι έχουμε κάνει. Θέλουμε τα πράγματα να αλλάξουν αύριο, αλλά αυτό δεν συμβαίνει ποτέ σε ένα τόσο ανταγωνιστικό άθλημα.

Σε ό,τι αφορά το θέμα του Yasuhisa Arai, τον οποίο πηγές από την Βρετανία θέλουν να αποχωρεί από την Honda, ακόμη δεν έχει υπάρξει κάποια επίσημη τοποθέτηση.

[Πηγές: BBC Sport, Motorsport.com]

Keywords
Τυχαία Θέματα