Ο Alonso πιστεύει στους βαθμούς, εν αντιθέσει με τον Button

21:47 9/5/2015 - Πηγή: AutoBlog

Όσο κι αν ακούγεται περίεργο για μια ομάδα σαν τη McLaren, είναι η πρώτη φορά φέτος που οι Βρετανοί βλέπουν και τα δύο μονοθέσιά τους στο δεύτερο μέρος των κατατακτήριων δοκιμών. Σήμερα, οι Fernando Alonso και Jenson Button κατέλαβαν την 13η και 14η θέση, και η διαφορά από την 10άδα ήταν 1 δευτερόλεπτο, κάτι που σίγουρα είναι πολύ στον έναν γύρο. Τα πράγματα, όμως, ίσως να είναι διαφορετικά αύριο.

Αισιόδοξος για τον αγώνα της πατρίδας του εμφανίζεται

ο Alonso, ο οποίος θεωρεί πως μπορεί να πάρει τους πρώτους βαθμούς για τον εαυτό του και την ομάδα του αύριο, αν και παραδέχεται ότι η αποστολή του δε θα είναι εύκολη.

Ξεκινάμε από την 13η και την 14η θέση, και μπορούμε να το κάνουμε, αν έχουμε μια καλή εκκίνηση και μια καλή στρατηγική. Ο ρυθμός μας στις μεγάλες αποστάσεις είναι αρκετά καλός, όπως και η διαχείριση των ελαστικών μας. Νομίζω ότι αύριο θα έχουμε την πρώτη ευκαιρία για βαθμούς, αλλά πρέπει να έχουμε τέλειο αγώνα και να προσπαθήσουμε.

Πιστεύω ότι μπορούμε να πάρουμε βαθμούς αύριο, αλλά δεν αλλάζει κάτι τόσο πολύ, για να είμαι ειλικρινής. Η 9η, η 10η ή η 11η θέση δεν είναι αυτό που θέλουμε. Θέλουμε κάτι περισσότερο, αλλά το κίνητρο της ομάδας παραμένει για να κερδίσουμε κάτι καλύτερο, επειδή, για την ώρα, έχουμε μόνο ελπίδες. Αν ξεκινήσουμε να παίρνουμε βαθμούς, αυτό θα βοηθήσει και θέλουμε να το κάνουμε αύριο.

Αντίθετος με τον Ισπανό εμφανίζεται ο Button. Ο Πρωταθλητής του 2009, που είχε πρόβλημα χαμηλής θερμοκρασίας σήμερα μ’ ένα από τα εμπρός φρένα του κι ελπίζει να λυθεί για αύριο, μπορεί να μην αποκλείει τους βαθμούς, μα επισημαίνει πως θα πρέπει να τα κάνουν όλα σωστά και οι οδηγοί μπροστά τους όχι.

Ίσως θα μπορούσα να είμαι πιο θετικός. Αν κοιτάξετε τους χρόνους της Παρασκευής, η πρώτη 10άδα ήταν πολύ γρήγορη στα μεγάλα stints. Έχουμε κάποιο κέρδος από τον κινητήρα, δεν ξέρω την κατάληξη, αλλά είμαι χαρούμενος με την πρόοδο που κάναμε αυτό το Σαββατοκύριακο.

Στον περασμένο αγώνα, ο Fernando ξεκίνησε 14ος και αρκετά μονοθέσια είχαν προβλήματα. Τώρα, ο ρυθμός μας έχει βελτιωθεί, κάτι που είναι σπουδαίο. Ελπίζω ότι αύριο θα κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε και ότι δε θα το κάνουν οι άλλοι. Τότε, πάντα υπάρχει μια καλή ευκαιρία για βαθμούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα