Ο Alonso παίρνει το πρώτο πράσινο φως για τη συμμετοχή του στην Κίνα

Ερωτηματικό αποτελούσε η συμμετοχή του Fernando Alonso στο Κινεζικό Grand Prix. Αν και ο Ferni ένιωθε έτοιμος για τον τρίτο φετινό αγώνα, αυτοί που θα δώσουν το πράσινο φως στον δις Παγκόσμιο Πρωταθλητή είναι μόνο οι γιατροί της FIA, οι οποίοι θα τον εξέταζαν πριν από την έναρξη του 3ημέρου.

Οι πρώτες εξετάσεις,

λοιπόν, ολοκληρώθηκαν και τα αποτελέσματα έδειξαν πως ο «El Nano» μπορεί να μπει ξανά στο μονοθέσιο. Έτσι, ο Alonso θα πάρει κανονικά μέρος στις πρώτες ελεύθερες δοκιμές (FP1), προτού οι γιατροί τον εξετάσουν ξανά, ώστε να διαπιστώσουν σε τι κατάσταση είναι και να του δώσουν το τελικό πράσινο φως για να τρέξει ολοκληρωτικά μέχρι και τον αγώνα. Η ανακοίνωση της FIA αναφέρει μεταξύ άλλων:

Ο οδηγός έχει πάρει οδηγίες από τους ιατρικούς αντιπρόσωπους της FIA και τον επί κεφαλής γιατρό, τις οποίες θα ακολουθήσει (Άρθρο 12.1.1.i του Διεθνούς Ιατρικού Κώδικα). Επιπλέον, σύμφωνα με τον Άρθρο 22.14 των Αθλητικών Κανονισμών της Formula 1, μετά από καθοδήγηση των ιατρικών αντιπροσώπων της FIA και τον επί κεφαλής γιατρό, θα υποβληθεί σε περαιτέρω εξετάσεις αμέσως μετά από το FP1, προκειμένου να ελεγχθεί αν μπορεί να πάρει μέρος στο υπόλοιπο του event.

Ο Alonso μίλησε σχετικά, αναφέροντας πως έχει υπάρξει σημαντική βελτίωση από το Μπαχρέιν, έτσι πλέον νιώθει έτοιμος ψυχολογικά και σωματικά.

Νιώθω καλά. Στο Μπαχρέιν, ήμουν ψυχολογικά 100% έτοιμος για τον αγώνα, αλλά σωματικά πονούσα πολλά. Ήμουν έτοιμος τουλάχιστον έτοιμος για να δω αν ο πόνος ήταν υποφερτός με το σπασμένο πλευρό. Η κατάσταση έχει βελτιωθεί πολύ, και ψυχολογικά είμαι 120% έτοιμος, σωματικά είμαι 100%, χωρίς καθόλου πόνο τις τελευταίες δύο ημέρες.

Έχω προπονηθεί με κανονικό ρυθμό τις τελευταίες δύο εβδομάδες, με τρέξιμο, ποδηλασία, γκολφ και τένις. Κοιμήθηκα αρκετά τις τελευταίες δύο εβδομάδες, καθώς τις πρώτες 10 μέρες μετά την Αυστραλία κοιμόμουν μόνο από τη μία πλευρά, κάτι που δεν ήταν εντελώς άνετο. Υπήρξε μεγάλη βελτίωση από το Μπαχρέιν, νιώθω καλά.

Keywords
Τυχαία Θέματα