Νομικό κενό επιτρέπει στη GM να μην πληρώσει φόρους

01:23 9/5/2012 - Πηγή: AutoBlog

Αν νομίζεις ότι μόνο στην Ελλάδα οι πλούσιοι δεν πληρώνουν φόρους τότε καλύτερα να μην μετακομίσεις στην Αμερική αφού λόγω ενός νομικού κενού, η General Motors μπορεί να αποφεύγει να πληρώνει τους ομοσπονδιακούς φόρους εισοδήματος, παρότι η εταιρία πλέον δεν θεωρείται ότι έχει πτωχεύσει.

Πίσω στο 2008, το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ έκρινε ότι η αυτοκινητοβιομηχανία θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τα 18 δις

δολάρια απωλειών που είχε από την “παλιά” GM ώστε να αντισταθμίσει τυχόν κέρδη. Αυτό με απλά λόγια σημαίνει ότι η GM δεν έχει κερδίσει ακόμη αρκετά χρήματα που ξεπερνούν τις απώλειες των 18 δις και έτσι δεν είναι αναγκασμένη να πληρώνει φόρους. Η αυτοκινητοβιομηχανία έχει κερδίσει από το 2009 και μέχρι σήμερα γύρω στα 13 δις δολάρια.

Δεν είναι φυσικά μόνο η General Motors που δεν πληρώνει τους ομοσπονδιακούς φόρους. Πέρυσι η Ford, παρότι κέρδισε 7.8 δις δολάρια, πλήρωσε μόλις 268 εκατ. δολάρια σε φόρους ενώ η Chrysler, ως μια ανώνυμη εταιρία δεν είναι αναγκασμένη να πληρώνει φόρους. Σύμφωνα με το Detroit News, ελάχιστες είναι οι εταιρίες εκείνες που πληρώνουν τον φόρο 35%. American Dreams!


Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα