Νέο ρεκόρ παραγωγής αυτοκινήτων το 2011

Σύμφωνα με το ινστιτούτο Worldwatch, η παγκόσμια παραγωγή επιβατικών αυτοκινήτων έσπασε κάθε ρεκόρ το 2011, αφού μέσα στον περασμένο χρόνο, κατασκευάστηκαν 76,8 εκατ. αυτοκίνητα, 2,2 εκατ. περισσότερα, σε σχέση με τα 74,4 εκατ. του 2010. Αυτό σημαίνει ότι μέχρι το τέλος του 2011, υπήρχαν πάνω στη Γη 691 εκατ. επιβατικά αυτοκίνητα, και αν προσμετρήσουμε και τα φορτηγά, τότε ο αριθμός ανεβαίνει στα 979 εκατ. αυτοκίνητα.

Όπως εύκολα καταλαβαίνεις, το 2012 θα είναι η χρονιά

που θα ξεπεράσουμε τα 1 δις αυτοκίνητα, αφού το ινστιτούτο προβλέπει ότι μέσα στο 2012 θα κατασκευαστούν 81,8 εκατ. αυτοκίνητα, με την αύξηση αυτή να οφείλεται κυρίως στις αναδυόμενες αγορές.

Έτσι κάθε αυτοκίνητο θα αναλογεί σε 7 ανθρώπους πάνω στη Γη με τις τέσσερις μεγάλες χώρες κατασκευής αυτοκινήτων (Κίνα, Ιαπωνία, Η.Π.Α και Γερμανία) να κατασκευάζουν περισσότερα από τα μισά αυτοκίνητα της παγκόσμιας παραγωγής κάθε χρόνο.

Η χώρα με την μεγαλύτερη αύξηση είναι η Κίνα, η οποία βλέπει την αγορά της να αυξάνεται με ρυθμό 25% και από τα 10 εκατ. αυτοκίνητα του 2000, στα τέλη του 2011 να κυκλοφορούν στους δρόμους της περισσότερα από 73 εκατ. αυτοκίνητα.

Όλα αυτά τα αυτοκίνητα φυσικά και χρειάζονται καύσιμα για να κινηθούν με την έρευνα να αναφέρει ότι η ρύπανση λόγω των εκπομπών CO2. Οι παγκόσμιες πωλήσεις των υβριδικών και των ηλεκτρικών αυτοκινήτων δεν υπερβαίνουν το 2%, και έτσι έχουμε ακόμη δρόμο να διανύσουμε στον τομέα αυτό. Η Κίνα έχει βάλει στόχο έως το 2020, να κυκλοφορούν στους δρόμους της περισσότερα από 5 εκατ. υβριδικά και ηλεκτρικά αυτοκίνητα.


Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα