Νέες εξελίξεις στις μπαταρίες θα διπλασιάσουν την εμβέλεια του Nissan Leaf μέσα στα επόμενα χρόνια

Το Nissan Leaf μπορεί να μην παίρνει τη δημοσιότητα που του αξίζει αλλά είναι χωρίς αμφιβολία ένας εκ των πρωταγωνιστών στην κατηγορία των ηλεκτρικών οχημάτων. Με περισσότερα από 140.000 Leafs να έχουν πωληθεί παγκοσμίως από την παρουσίαση του και πωλήσεις-ρεκόρ για το 2014 στην Αμερικανική αγορά, η Nissan, σωστά δεν έχει καμία πρόθεση να σταματήσει την εξέλιξη και σύμφωνα με τον Carlos Ghosn, μία σημαντική καινοτομία θα κάνει τα ηλεκτρικά

οχήματα ακόμα πιο ελκυστικά στο εγγύς μέλλον. Ο CEO της Nissan αποκάλυψε σε συνέντευξη που παραχώρησε πως η Ιαπωνική εταιρία έχει μία νέα μπαταρία που θα χαρίσει στο Leaf αυτονομία της τάξης των 400 χιλιομέτρων!

Ο Ghosn δεν αποκάλυψε περισσότερα αλλά η Daily Kanban έψαξε το θέμα λίγο παραπάνω και μέσω ενός μηχανικού της Nissan που φυσικά θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, βρήκε πως η νέα μπαταρία, προσφέρει διπλάσια χωρητικότητα, μειώνοντας ταυτόχρονα το βάρος αλλά και το κόστος! Εξίσου σημαντικό, είναι και το γεγονός ότι αυτή η εξέλιξη στον τομέα των μπαταριών, είναι μόλις 1 κύκλο μοντέλου μακριά μας.

Keywords
Τυχαία Θέματα