Νέα BMW M5: Από τετρακίνητη σε πισωκίνητη με το πάτημα ενός κουμπιού

Η BMW βάζει τις τελευταίες πινελιές στη νέα γενιά της M5 (F90) ώστε να την παρουσιάσει στην έκθεση της Γενεύης τον Μάρτιο του 2017 και σύμφωνα με γερμανικά δημοσιεύματα, η γρήγορη έκδοση της νέας 5αρας θα διαθέτει ένα σύστημα που θα επιτρέπει στον οδηγό να αλλάξει μετατρέπει το αυτοκίνητο από τετρακίνητο σε πισωκίνητο, με το πάτημα μόνο ενός κουμπιού. Κάτι παρόμοιο δηλαδή με το Drift Mode της νέας Mercedes E63 AMG.

Πριν μερικές ημέρες, ο αντιπρόεδρος πωλήσεων και marketing του τμήματος M, Peter Quintus, δήλωσε πως η νέα M5 θα κλείσει την διαφορά με την Mercedes-AMG E 63 S, με ή χωρίς τετρακίνηση. Ο Quintus πρόσθεσε ότι η επιτάχυνση και το στήσιμο του αυτοκινήτου είναι οι προτεραιότητες της γερμανικής εταιρίας για την 7η γενιά της M5, και υποσχέθηκε πολύ “πισωκίνητα” χαρακτηριστικά, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώνει ότι το νέο αυτοκίνητο θα είναι τελικά τετρακίνητο. Ειδικότερα δήλωσε:

Όπως είμαστε γεμάτη τεχνολογία, είμαστε επίσης της φιλοσοφίας. Δεν μπορώ να επιβεβαιώσω ότι θα πάμε στην τετρακίνηση για τη νέα M5, αλλά σε περίπτωση που το κάνουμε – ως μια εταιρεία που έχει μια μακρά ιστορία στη κίνηση στους πίσω τροχούς – θα είναι με πολύ πισωκίνητα χαρακτηριστικά με διαφορετικά προγράμματα οδήγησης.

Ο Quintus επιβεβαίωσε, όμως, ότι η νέα M5 θα αποδίδει τόσα άλογα όσα και ο ανταγωνισμός, με τις φήμες να λένε ότι θα κινείται από τον 4.4-λίτρων twin-turbo quad-cam V8, απόδοσης 600+ ίππων και 850 Nm ροπής, που θα συνδυάζεται με ένα 7-τάχυτο διπλοσύμπλεκτο κιβώτιο. Χαρακτηριστικά τόνισε:

Ένα 600-ίππων αυτοκίνητο με κίνηση μόνο στους πίσω τροχούς και απενεργοποιημένο το ESP είναι πολύ δύσκολο να το χειριστείς, ακόμα και αν είσαι έμπειρος. Έτσι, ίσως υπάρχουν κάποιες ιδέες για το πώς μπορούμε να κάνουμε ένα καλύτερο στο χειρισμό αυτοκίνητο. Λέγοντας αυτό, είναι σημαντικό να επιμείνουμε στη φιλοσοφία μας: να είναι ένα καλά διαχειρίσιμο αυτοκίνητο, να επιμείνουμε στα αγωνιστικά μας γονίδια, την τεχνολογία, την ευελιξία και την ακρίβεια που αντιπροσωπεύει η μάρκα M. Εμείς ποτέ δεν θα συμβιβαστεί σε κάτι από αυτά.

Να θυμίσω ότι έχουν διαρρεύσει τα προσχέδια της νέας Μ5 η οποία αναμένεται να ξεκινήσει εμπορική πορεία από τον Μάιο του 2017 και θα προσφέρεται μόνο με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα