Μήνυση κατηγορεί την Mercedes-Benz για αυξημένους ρύπους

Η Mercedes-Benz μπορεί να διαφημίζει τους πετρελαιοκινητήρες της ως “τους πιο προηγμένους […] με εξαιρετικά χαμηλές εκπομπές και κατανάλωση καυσίμου” αλλά μία μήνυση που κατατέθηκε εναντίον της στο District Court του New Jersey, την κατηγορεί για “μισές αλήθειες”.

Πιο συγκεκριμένα, η μήνυση αναφέρει ότι το σύστημα μείωσης των εκπομπών υποξειδίου του αζώτου κλείνει αυτόματα όταν η θερμοκρασία περιβάλλοντος πέσει κάτω από τους 10ο C με αποτέλεσμα συγκεκριμένα αυτοκίνητα, να εκπέμπουν κατά μέσο όρο 19 φορές περισσότερους ρύπους από

το επιτρεπόμενο. Σε ορισμένες μάλιστα περιπτώσεις, οι εκπομπές NOx ήταν 65 φορές υψηλότερες από το όριο! Όπως θα περίμενε κανείς, η μηνυτές ισχυρίζονται πως η Mercedes-Benz εξαπάτησε τους πελάτες της οι οποίοι πίστευαν ότι αγοράζουν φιλικά στο περιβάλλον αυτοκίνητα και φυσικά, απαιτούν αποζημιώσεις!

Μέχρι στιγμής, η Mercedes-Benz δεν έχει απαντήσει στις κατηγορίες, όπως δεν είχε απαντήσει και στις παρόμοιες κατηγορίες –αυξημένοι ρύποι σε χαμηλές θερμοκρασίες– που είχαν γίνει από την Deutsche Umwelthilfe και τον Dutch Organisation for Applied Science στις αρχές του Φεβρουαρίου. Δεν γνωρίζουμε μάλιστα αν η μήνυση που έγινε στις Η.Π.Α. “πατάει” πάνω στα ευρήματα των Ευρωπαίων.

Keywords
Τυχαία Θέματα