Μαύρα κουτιά στα μισά αυτοκίνητα της Αγγλίας έως το 2020

Στην Αμερική ήδη τα νέα αυτοκίνητα διαθέτουν υποχρεωτικά μαύρα κουτιά, και κάτι παρόμοιο θα γίνει και στην Αγγλία, μόνο που οι Βρετανοί βρήκαν μια πιο κομψή λύση για να επιβάλουν την χρησιμοποίησή του.

Σύμφωνα με την Daily Mail κανείς Βρετανός οδηγός δεν είναι υποχρεωμένος να τοποθετήσει μαύρο κουτί στο αυτοκίνητό του, αλλά όσοι δεν το κάνουν ίσως δεν θα μπορούν

να το ασφαλίσουν ή ακόμη και να μπορούν, τα ασφάλιστρα θα είναι υπερβολικά ακριβά.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ψηφίσει ένα νόμο με τον οποίο πρέπει όλα τα νέα οχήματα από τον Οκτώβριο του επόμενου έτους, να εξοπλίζονται με τεχνολογίες επικοινωνίας, γνωστές ως Telemetrics. Αυτές επιτρέπουν τους διασώστες να εντοπίζουν τα τρακαρισμένα αυτοκίνητα, με τους επικριτές τους να αναφέρουν πως αυτά ταυτόχρονα μπορούν να να χρησιμεύσουν και ως το απόλυτο εργαλείο παρακολούθησης.

Οι ασφαλιστικές εταιρίες του Ηνωμένου Βασιλείου έχουν ζητήσει από τους ιδιοκτήτες των παλαιότερων οχημάτων, που δεν διαθέτουν τέτοια συστήματα, να τοποθετήσουν σε αυτά μαύρα κουτιά, αναφέροντας πως τέτοιες συσκευές κάνουν τα ασφάλιστρα φθηνότερα, και τους οδηγούς ασφαλέστερους. Σύμφωνα με μια έρευνα του Boston Consulting Group, περίπου το 50% του συνόλου των αυτοκινήτων που θα κυκλοφορούν στους δρόμους της Αγγλίας θα διαθέτουν συσκευές εντοπισμού έως το 2020.

Όπως είναι φυσικό ένα τέτοιο μέτρο έχει τους υποστηρικτές και τους διαφωνούντες, με τους πρώτους να υποστηρίζουν πως τέτοια μέτρα μόνο βοήθεια μπορούν να προσφέρουν, με την την άλλη πλευρά να ισχυρίζεται πως κινδυνεύει η προστασία της ιδιωτικής ζωής, μιας και τα δεδομένα των μαύρων κουτιών θα μπορούσαν εύκολα να πέσουν σε λάθος χέρια. Εσύ; Τι πιστεύεις;

Keywords
Τυχαία Θέματα