Λεπτομέρειες για τις εκδόσεις παραγωγής των BMW i3 και i8

H BMW εργάζεται πυρετωδώς πάνες στις εκδόσεις παραγωγής των i3 και i8, των δύο πρώτων μοντέλου του νέου i-brand και τώρα αρχίζουν να γίνονται γνωστές νέες λεπτομέρειες για τα αυτοκίνητα. Πρώτο θα βγει στην αγορά το i3 μέσα στο 2013.Το αυτοκίνητο φορά έναν ηλεκτροκινητήρα στον πίσω άξονα απόδοσης 125 kW (170 ίππων) με 250 Nm ροπής. Θα φορά ένα μονοτάχυτο κιβώτιο με τα τα 0-60 χλμ/ώρα τα κάνει σε λιγότερο από 4 δευτερόλεπτα με τα 0-100 χλμ/ώρα να τα κάνει γύρω στα 8 δευτ. Η BMW έχει

αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο το αυτοκίνητο να φορά και έναν μικρό κινητήρα βενζίνης, προερχόμενο από μοτοσυκλέτα της BMW. Πιθανότατα, αυτός ο κινητήρας θα είναι ο 652 κ.εκ. της GS απόδοσης 48 ίππων ο οποίος θα φορτίζει την μπαταρία ώστε να επεκτείνουν την αυτονομία του i3.

Η BMW ετοιμάζει και εφαρμογή για smartphone μέσω της οποίας ο ιδιοκτήτης του θα βλέπει αρκετές λεπτομέρειες για το αυτοκίνητο του, μέσα από το κινητό του.Αναμένεται να κοστίζει κάτω από €40.000 στη Γερμανία. Αυτό θα κάνει το i3 φθηνότερο από την τρέχουσα τιμή του Opel Ampera, που πωλείτε για περίπου €43.000 στη Γερμανία. Στην Αμερική ξέρουμε ότι θα κοστίζει κάτω από $35.000. Ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι ότι το i3 θα έχει εκτενή χρήση συστατικών ινών άνθρακα, carbon fiber, για να κρατηθεί το βάρος χαμηλά. Τα ανθρακονήματα ξέρουμε ότι είναι ένα ακριβό υλικό για την παραγωγή τους. Το i3 θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της BMW στη Λειψία στη Γερμανία. Σε κάθε περίπτωση όμως, €40.000 για ένα αυτοκίνητο πόλης είναι αρκετά πολλά.


Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα