Κλοπή Wrangler με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας

23:45 7/7/2016 - Πηγή: AutoBlog

H εξέλιξη της τεχνολογίας, ειδικά στον τομέα της αυτοκίνησης, έχει επιφέρει πολυάριθμες βελτιώσεις στους τομείς της άνεσης, της εργονομίας, της ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας, της προστασίας κατά της κλοπής κτλ. Σύμφωνα με τις στατιστικές, οι κλοπές αυτοκινήτων έχουν μειωθεί κατά 96% από το 1990, όμως η περίπτωση κλοπής ενός Jeep Wrangler, στο Χιούστον του Τέξας, δείχνει ξεκάθαρα ότι οι σύγχρονοι παραβάτες του νόμου, γνωρίζουν πως να χρησιμοποιούν την τεχνολογία προς όφελός τους.

Κάμερα

ασφαλείας κατέγραψε την όλη διαδικασία, η οποία διήρκεσε περίπου 13 λεπτά από τη στιγμή που ο “χάκερ” απέκτησε πρόσβαση στο εσωτερικό του αυτοκινήτου. Στο βίντεο φαίνεται ο δράστης να χειρίζεται για λίγα λεπτά τον φορητό υπολογιστή και ύστερα να απομακρύνεται μαζί με το Wrangler, από τον ιδιόκτητο χώρο στάθμευσης.

Σύμφωνα με τον τοπικό τύπο, η αστυνομία εικάζει ότι η συγκεκριμένη μεθοδολογία μπορεί να έχει χρησιμοποιηθεί και σε άλλες τέσσερις περιπτώσεις κλοπών Wrangler και Cherokee. Προς το παρόν, οι αρχές δε γνωρίζουν πως ακριβώς χρησιμοποιείται το λάπτοπ για την κλοπή του αυτοκινήτου.

Εκπρόσωπος της Fiat Chrysler δήλωσε στον τύπο πως είναι πιθανό η κλοπή να έγινε με τη χρήση εξοπλισμού, στον οποίο έχουν πρόσβαση μόνο οι εξουσιοδοτημένοι επισκευαστές, για τη “σύνδεση” νέων κλειδιών με το αυτοκίνητο, σε περίπτωση απώλειας ή καταστροφής των αρχικών. Έτσι εξηγείται ο τρόπος εισόδου στο όχημα αλλά παραμένει αναπάντητο, το πώς γίνεται μέσω του λάπτοπ η εκκίνηση του κινητήρα, καθώς οι κατασκευαστές (Fiat Chrysler, Tesla, και General Motors) έχουν βελτιώσει τα ηλεκτρονικά συστήματα των μοντέλων τους, για την αποφυγή επιθέσεων από χάκερς.

Στην Αμερική το 2014 εκλάπησαν 689.527 αυτοκίνητα, με το 45% εξ’αυτών να μην ανακτώνται από τους ιδιοκτήτες τους. Σύμφωνα με την NHTSA, στις Η.Π.Α ένα αυτοκίνητο πέφτει στα χέρια των ληστών κάθε 46 δευτερόλεπτα και αν θέλεις και εσύ να μην σου κλέψουν το αυτοκίνητό σου, διάβασε αυτά τα 15 tips.

Keywords
Τυχαία Θέματα