Κι όμως, η Formula 1 είναι επικίνδυνη για τα αχαμνά των μηχανικών

Αν με ρωτήσεις ποιο είναι το ασφαλέστερο άθλημα στον πλανήτη, θα σου απαντήσω πως δεν είναι άλλο από τη Formula 1. Τα μονοθέσια έχουν υποστεί εξαιρετικά σημαντικές αλλαγές τις περασμένες δεκαετίες και οι οδηγοί ουσιαστικά δεν τραυματίζονται ακόμα και σε πολύ σφοδρά ατυχήματα.

Αυτό αφορά και το pit crew; Όχι! Μπορεί οι άνθρωποι αυτοί να φορούν ειδικές φόρμες που ν’ αντέχουν σε υψηλές θερμοκρασίες και κράνη για να προστατέψουν το κεφάλι τους, ωστόσο υπάρχουν

σημεία του σώματος που μπορούν να δεχτούν ισχυρό χτύπημα αν κάτι πάει στραβά.

Το Ισπανικό Grand Prix μάς έδειξε ότι ένα από τα αυτά τα σημεία στο ανδρικό σώμα είναι τα… αχαμνά! Στο τελευταίο του pit stop, ο Romain Grosjean άργησε να φρενάρει, με αποτέλεσμα ο μηχανικός που είναι υπεύθυνος για την ανύψωση του εμπρός μέρους του μονοθεσίου να χτυπήσει ακριβώς πάνω στην ευαίσθητη περιοχή!

Το pit stop ολοκληρώθηκε μετά από έναν μικρό πανικό, και ο μηχανικός φρόντισε να βάλει πάγο εκεί πάνω, για προφανείς λόγους. Ευτυχώς, τόσο ο ίδιος όσο και ο δεύτερος μηχανικός που έπεσε κάτω στο πλαϊνό μέρος της Lotus E23 δεν έχουν τραυματιστεί. Παρόλο που το συμβάν προκάλεσε πολύ πόνο, δε σου κρύβω ότι γέλασα αρκετά.

Keywords
Τυχαία Θέματα