Κεντρομήχανη, υβριδική και τετρακίνητη η νέα Toyota Supra

23:58 4/5/2012 - Πηγή: AutoBlog

Η νέα Toyota Supra αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2015 με τιμή κοντά στις $60.000 και τώρα μαθαίνουμε ότι το νέο Ιαπωνικό αυτοκίνητο θα είναι κεντρομήχανο και θα χρησιμοποιεί έναν υβριδικό κινητήρα ο οποίος θα στέλνει την κίνηση σε όλους τους τροχούς. Με απλά λόγια ακούγεται σαν η Toyota να ετοιμάζει το δικό της παρόμοιο σύστημα, με αυτό που ετοιμάζει η Honda για το νέο NSX.

Παρόμοιο κινητήρα χρησιμοποιούσε και το πρωτότυπο Toyota GRMN Sports Hybrid Concept και ίσως τελικά με αυτό, η Toyota έκανε τις πρώτες δοκιμές εξέλιξης του κινητήρα.

Το υβριδικό σύνολο θα αποτελείται από έναν V6 3.5-λίτρων βενζινοκινητήρα ο οποίος θα συνδυάζεται έναν ηλεκτροκινητήρα, ώστε να αποδίδει συνολικά κοντά στα 400 άλογα και θα συνδυάζεται με ένα CVT κιβώτιο, προερχόμενο από το Lexus RX, το οποίο ασφαλώς και θα βελτιωθεί με μοναδικό γνώμονα τις επιδόσεις. Ο κινητήρας βενζίνης θα στέλνει την κίνηση στους πίσω τροχούς, ενώ οι ηλεκτροκινητήρες θα κινούν τους μπροστά. Το 2015 είναι σχεδόν 2.5 χρόνια μακριά, οπότε λίγη παραπάνω υπομονή δεν βλάπτει ώστε να μάθουμε περισσότερες λεπτομέρειες.


Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα