Κάτι ετοιμάζει η Dodge για την Viper…

Ολόκληρο το 2014, η Dodge γιόρταζε τα 100 χρόνια από την στιγμή που τα αδέρφια John F. και Horace E. ξεκινούσαν την ιστορική πλέον εταιρία.

Για τον εορτασμό του centennial, η Chrysler που έχει την Dodge στο portfolio της από το 1928, παρουσίασε διάφορες ειδικές εκδόσεις προϊόντων της. Από τα 100th Anniversary Charger και Challenger

μέχρι και τα Hellcat μοντέλα της, η Dodge γιόρταζε και το ίδιο έκαναν και οι οπαδοί της. Το 2014 όμως τελειώνει και ο CEO και πρόεδρος της Dodge, Tim Kuniskis λέει πως η FCA πρέπει να στρέψει την προσοχή της στην Viper. Δεν ανέφερε το ακριβώς πώς θα γίνει αυτό αλλά δήλωσε:

Θα πούμε μία ιστορία σε λίγο… μία ιστορία που πιστεύω πως έπρεπε να ειπωθεί εδώ και καιρό σχετικά με το πώς η Viper είναι το μοναδικό χειροποίητο supercar στην βιομηχανία.

Ναι, η Viper συναρμολογείται στο Conner Avenue Assembly Plant και χρειάζεται 10 ημέρες για να ολοκληρωθεί η διαδικασία με το χέρι. Ακόμα και το βάψιμο και το γυάλισμα της “οχιάς” γίνεται με το χέρι και χρειάζονται περίπου 140-160 ώρες δουλειάς για να γίνουν. Να υπενθυμίσουμε πως ενώ οι πωλήσεις της Viper είχαν σημειώσει σημαντική πτώση και η Dodge την παρήγαγε “με διαλείμματα”, η μείωση κατά $15.000 στην τιμή της, έδωσε νέα πνοή στις πωλήσεις. Ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι η Viper, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά 22 χρόνια πριν και η τιμή της ήταν $50.700 ή, προσαρμοσμένη για το 2014, $86.130. Περίπου όσο κοστίζει μία 2015 Viper σήμερα.

Keywords
Τυχαία Θέματα