Καθαρή νίκη επί της Mercedes θέλει η Red Bull

Η δεύτερη σε ανταγωνιστικότητα ομάδα είναι σαφώς η Red Bull Racing. Αυτό, όμως, δε σημαίνει ότι η απόστασή της από τη Mercedes είναι μικρή: η διαφορά που τους χωρίζει είναι πολύ μεγάλη, και η Βαρκελώνη έδειξε ότι θα είναι δύσκολο για όποιον το επιθυμεί να καταφέρει να φτάσει τη Mercedes.

Ένα από τα όπλα της γερμανικής ομάδας είναι το εξαιρετικό οδηγικό δίδυμο που διαθέτει, τους Lewis Hamilton και Nico Rosberg, οι οποίοι έχουν τη δική τους εσωτερική μονομαχία.

Στο παρελθόν, έχουμε διαπιστώσει πως οι μάχες μεταξύ των team-mates είναι σκληρές και μπορούν να κοστίσουν στους ίδιους και την ομάδα τους. Αν νομίζεις ότι αυτό θέλει και η Red Bull για να καταφέρει να κερδίσει, τότε κάνεις λάθος, όπως ισχυρίζεται ο Christian Horner. Ο Πρόεδρος της RBR επισημαίνει πως η νίκη επί των Γερμανών θέλει να είναι καθαρή και δίκαιη, και όχι με έμμεσο τρόπο.

Κανείς δε θέλει να έχουν μπλεξίματα οι Rosberg και Hamilton. Αν θέλουμε να κλείσουμε τη διαφορά, πρέπει να το κάνουμε με αγωνιστικό τρόπο. Θέλουμε να τους κερδίσουμε δίκαια.

Η RB10 είναι ίσως το καλύτερο μονοθέσιο όσον αφορά την αεροδυναμική απόδοση με την “αχίλλειος πτέρνα” να βρίσκεται στο πίσω μέρος και να ονομάζεται Renault Energy F1-2014. Ο Βρετανός, όμως, πιστεύει στις ικανότητες της ομάδας του και των Γάλλων, με τους οποίους υπάρχει πολύ στενή συνεργασία, ώστε να γίνει το power unit τους όσο πιο ανταγωνιστικό μπορεί.

Ξέρουμε ότι έχουμε ένα πολύ καλό σασί. Εργαζόμαστε με τη Renault για να πάρουμε το καλύτερο από τον κινητήρα, διότι το μονοθέσιο πρέπει να δουλέψει σαν σύνολο. Γι’ αυτό στηρίζουμε όσο μπορούμε, για να διασφαλίσουμε ότι ο κινητήρας θα πλησιάσει αυτόν της Mercedes.

Η Mercedes βρίσκεται σε μία πολύ δυνατή θέση, αλλά κανένας δεν είναι ανίκητος. Έχουμε μια σπουδαία ομάδα, μεγάλη δύναμη στο βάθος και όλοι είναι έτοιμοι γι’ αυτή την πρόκληση. Είναι πιθανώς μεγαλύτερη απ’ αυτή που θα θέλαμε, αλλά όλοι είναι έτοιμοι γι’ αυτό.

[Πηγή: Press Association | Photo Copyrights: Getty Images/Red Bull Racing]

Keywords
Τυχαία Θέματα