Κάποιος αγόρασε μεταχειρισμένο Tesla Model S με Bitcoin!

Ένα μεταχειρισμένο Tesla Model S κατέληξε σε μία αντιπροσωπεία της Lamborghini στην Καλιφόρνια. Αυτό δεν είναι είδηση. Είδηση γίνεται εξαιτίας του γεγονότος πως η αντιπροσωπεία έκανε κάτι που δεν έχει ξαναγίνει. Όταν ανέβασε την αγγελία στο διαδίκτυο, ανακοίνωσε πως δέχεται Bitcoin. Ακόμα περισσότερο ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι το εν λόγω Tesla Model S όντως αγοράστηκε

από κάποιον που χρησιμοποίησε Bitcoin για την συναλλαγή.

Τώρα θα αναρωτιέσαι γιατί να με ενδιαφέρει αυτή η υπόθεση και τι στο καλό είναι το Bitcoin.

Χωρίς να μπω σε λεπτομέρειες, όχι γιατί βαριέμαι (στο κάτω-κάτω ξέρετε πως αν δεν συμπληρώσω 5.000 λέξεις σε ένα κείμενο δεν μπορώ να κοιμηθώ το βράδυ) αλλά γιατί δεν ξέρω, το Bitcoin είναι μία cryptocurrency. Ένα «ηλεκτρονικό νόμισμα» δηλαδή που έκανε την εμφάνισή του για πρώτη φορά το 2009 από έναν developer με το ψευδώνυμο Satoshi Nakamoto. Ονομάζεται cryptocurrency γιατί χρησιμοποιεί κρυπτογραφία για να προστατέψει τις συναλλαγές. Το Bitcoin έγινε ιδιαίτερα γνωστό στα τέλη του 2012 και πλέον πολλές υπηρεσίες όπως το Baidu, το Reddit, το Humble Bundle κ.ά. το δέχονται ως επίσημο νόμισμα. Το πρόβλημα είναι πως η αξία του Bitcoin έχει πάρα πολλές και βίαιες διακυμάνσεις με αποτέλεσμα να αμφισβητείται η αξία του ως νόμισμα. Περισσότερες πληροφορίες για το Bitcoin θα βρείτε με ένα απλό search σε κάποια μηχανή αναζήτησης.

Το συγκεκριμένο συμβάν ωστόσο αποτελεί είδηση γιατί είναι η πρώτη φορά που κάποιος αγοράζει αυτοκίνητο (έστω και μεταχειρισμένο) από αντιπροσωπεία. Ναι, το Bitcoin χρησιμοποιείται από διάφορους ανθρώπους για διάφορους σκοπούς (από απλές συναλλαγές και “mining” έως ξέπλυμα χρήματος και online εμπόριο ναρκωτικών) αλλά ακριβώς επειδή δεν αναγνωρίζεται σαν νόμισμα από τις τράπεζες (τι νομίζετε πως είναι το δολάριο/ευρώ/λίρα κλπ; Ένα χαρτί που η τράπεζα δέχεται/ορίζει πως αναπαριστά x αξία) και υπάρχει και το πρόβλημα της αστάθειας, δεν χρησιμοποιείται ιδιαίτερα. Ίσως όμως αυτή η αγορά να είναι η πρώτη από πολλές. Θα δείξει.

[Πηγή: BusinessInsider]

Keywords
Τυχαία Θέματα