Και ο Marchionne επιμένει για συγχώνευση της FCA με την GM

Ο Sergio Marchionne δεν το βάζει κάτω και παρότι η GM του έχει πει ΟΧΙ για μια πιθανή συγχώνευση με την FCA, ο CEO της Fiat Chrysler Automobiles επιμένει λέγοντας πως οι αριθμοί πλέον είναι τόσο μεγάλοι, που η General Motors δεν έχει καμία επιλογή για να αρνηθεί τη πρότασή του.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της FCA, σε δίωρη συνέντευξη του είπε πως θα ήταν παράλογο να μην πιέσει για μια εταιρική συνεργασία,

λέγοντας:

Υπάρχουν διάφορες αγκαλιές. Μπορώ να σε αγκαλιάσω όμορφα, να σε αγκαλιάσω σφιχτά, μπορώ να σε αγκαλιάσω σαν αρκούδα, μπορώ να σε αγκαλιάσω πραγματικά. Όλα ξεκινούν με την φυσική, σωματική επαφή. Στη συνέχεια μπορεί αυτή να χαλαρώσει, αλλά όλα ξεκινούν με την φυσική, σωματική επαφή.

Ο Marchionne παραδέχεται πως έκανε πρόταση να συναντηθεί με την Mary Barra, CEO της GM, υποστηρίζοντας πως η συνεργασία των δύο εταιριών είναι μια καλή ιδέα, προς το συμφέρον και των δύο, μιας και θα έχουν κέρδη μεταξύ 28 και 30 δισ. ευρώ, πουλώντας ετησίως περισσότερα από 17 εκατ. αυτοκίνητα. Η Barra μέχρι σήμερα αρνείται να συναντηθεί μαζί του.

Ο Ιταλοκαναδάς θεωρεί πως μακράν ο καλύτερος συνεργάτης για την FCA θα είναι η GM, με αρκετούς αναλυτές να συμφωνούν με την άποψη του. Η GM, μέσω επίσημων και ανεπίσημων διαρροών και δηλώσεων, λέει πως δεν θέλει να συγχωνευτεί με την FCA, μιας και θέλει να επικεντρωθεί στις δικές της δυνάμεις, με πηγές να λένε πως η συγχώνευση με την FCA είναι μια κακή ιδέα, τονίζοντας:

Γιατί να ξαναμπλέξουμε με την FCA;

Keywords
Τυχαία Θέματα