Ηλεκτρικό Microbus θα παρουσιάσει η VW στην CES;

Από τότε που παρουσιάστηκε στην έκθεση της Γενεύης το 2011, το Volkswagen Bulli concept “επιστρέφει” με τη μία φήμη ή την άλλη ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Η τελευταία ανακοίνωση της Volkswagen για ένα πρωτότυπο στο Consumer Electronics Show απλά αναζωπύρωσε τις φήμες που για άλλη μία φορά, κάνουν λόγο για ένα ηλεκτρικό Microbus το οποίοι μάλιστα θα περάσει στην παραγωγή το 2017!

Το ηλεκτρικό Microbus

θα προσφέρεται δίπλα στις “συμβατικές” βενζινοκίνητες και πετρελαιοκίνητες εκδόσεις και θα έχει αυτονομία της τάξης των 400 και 500 χιλιόμετρων. Ωστόσο, εκπρόσωπος της Volkswagen είπε ότι εξαιτίας του εμβληματικού σχεδιασμού του αυθεντικού VW van, οποιαδήποτε προσπάθεια για αναβίωση του ονόματος, θα πρέπει να διαθέτει 3 πολύ σημαντικά χαρακτηριστικά: Πρώτον, πλατύ, στιβαρό D-pillar, δεύτερον, “τετράγωνο” σχεδιασμό στο κέντρο και τρίτον, πολύ μικρό πρόβολο στο εμπρός μέρος. Το ηλεκτρικό powertrain θα βοηθήσει ιδιαίτερα στο τρίτο χαρακτηριστικό ενώ τα άλλα δύο, επιτυγχάνονται μέσω του σχεδιασμού χωρίς να παρουσιάζονται σοβαρά προβλήματα ανεξαρτήτως powertrain.

Από εκεί και πέρα, όπως επιβεβαίωσε ο πρόεδρος και CEO της εταιρίας που διοργανώνει το CES, Gary Shapiro, το όχημα θα είναι ένα “ρηξικέλευθο ηλεκτρικό αυτοκίνητο που θα επιδεικνύει τη συνέργεια μεταξύ του “Internet of Things” και της βιομηχανίας αυτοκινήτου”.

Keywords
Τυχαία Θέματα