Η πιο κουφή μέρα του Ferris Bueller ξαναζωντανεύει

Το όνομα Ferris Bueller ίσως να μη σου λέει και πολλά, τουλάχιστον στο πρώτο άκουσμα. Κι όμως είμαι σίγουρος οι περισσότεροι (οκ, ας πούμε οι περισσότεροι ανάμεσα στα 30 και 40) έχουμε δει την ταινία “Η πιο κουφή μέρα του Ferris Bueller”, ή αγγλιστί Ferris Bueller’s Day Off. Για ποιο λόγο όμως αυτή η αναφορά, και μάλιστα σε ένα αυτοκινητιστικό site;

Δώσε μου λίγα δευτερόλεπτα ακόμα. Συνήθως οι ταινίες που το θέμα τους περιστρέφεται γύρω από τους 4 τροχούς έχουν γκάζια, ένταση, κυνηγητά, τις περισσότερες φορές ωραίες γυναίκες και πολύ εντυπωσιακά αυτοκίνητα. Καμία σχέση δηλαδή

με το θέμα της ταινίας, που δεν είναι άλλο από αυτό που λέει ο τίτλος της: μια κουφή μέρα ενός μαθητή που κάνει κοπάνα με 2 φίλους του. Έλα όμως που στη συγκεκριμένη ταινία εκτός από αυτούς τους 3 “πρωταγωνιστεί” και μια 4-τροχη Ιταλίδα θεά. Αυτό είναι το λιγότερο που μπορεί κάποιος να αποκαλέσει την Ferrari 250 GT California Spider.

Στην έκθεση των Βρυξελλών του 1961, η Ferrari είχε εκθέσει μια από τις συνολικά 54 που έχουν παραχθεί (πιο συγκεκριμένα την ενδέκατη στον αριθμό). Αυτή λοιπόν πρόκειται να δημοπρατηθεί από τον οίκο Bohnams στην Αριζόνα και αν λάβουμε υπόψη τις τιμές που έχουν φτάσει παρόμοια “έργα τέχνης” τότε μπορούμε να μιλάμε για 10, 20 ή ακόμα και παραπάνω εκατομμύρια δολάρια. Το αυτοκίνητο βρίσκεται σε άριστη κατάσταση όπως είναι φυσικό και κάτω από το καπό έχει τον 3-λιτρο V12 με τα 240 άλογα.

Τυχερός όποιος έχει λοιπόν τη δυνατότητα να ξαναζήσει “την πιο κουφή μέρα του Ferris”, αυτή τη φορά όμως με την πραγματική 250 GT California Spider και όχι κάποια ρέπλικα όπως στην ταινία. Εγώ προσωπικά θα αρκεστώ στις πολύ ωραίες φωτογραφίες και θα θυμηθώ λίγο τα νιάτα μου.

[See image gallery at www.autoblog.gr]

Keywords
Τυχαία Θέματα