Η νέα Toyota Supra με υβριδική τεχνολογία

15:11 8/7/2016 - Πηγή: AutoBlog

Όπως είναι γνωστό, Toyota και BMW συνεργάζονται για την εξέλιξη και κατασκευή της επόμενης γενιάς Supra και της νέας Z5 αντίστοιχα.

Από το 2011 που ανακοινώθηκε η συνεργασία, γνωρίζουμε ότι τα 2 μοντέλα θα μοιράζονται όσο το δυνατόν περισσότερα εξαρτήματα. Πλαίσιο, κινητήρες θα είναι κοινά, με τον εξωτερικό σχεδιασμό να είναι τελείως διαφορετικός και την Supra να έχει μεγαλύτερες διαστάσεις.

Οι τελευταίες πληροφορίες, αναφέρουν ότι η Toyota

στο πλαίσιο της συμφωνίας, εξελίσσει ένα νέο υβριδικό σύστημα που βασίζεται στον τρόπο λειτουργίας του TS 050 Hybrid, το αγωνιστικό με το οποίο ήρθε δεύτερη στο φετινό 24ωρο Le Mans.

Θα υπάρχουν ηλεκτροκινητήρες και στους δύο άξονες, οι οποίοι θα παίρνουν ενέργεια από μία μπαταρία ιόντων λιθίου, με την φόρτιση της να γίνεται από την ανάκτηση ενέργειας κατά το φρενάρισμα.

Ο θερμικός κινητήρας θα στέλνει τη δύναμη του στον πίσω άξονα, με το όλο πακέτο να συνδυάζεται για πρώτη φορά σε Toyota, με κιβώτιο διπλού συμπλέκτη. Φυσικά η ύπαρξη μπαταρίας δίνει στις δύο εταιρίες τη δυνατότητα για plug-in εκδόσεις.

Η Toyota έχει θέσει ως στόχο η Supra να μην ξεπερνά τα 1.400 κιλά, με τη Z5 λόγω μικρότερου μεγέθους να είναι ακόμη ποιο ελαφριά. Η παρουσίαση των δύο μοντέλων αναμένεται το 2017.

Keywords
Τυχαία Θέματα