Η νέα Skoda Octavia θα παρουσιαστεί τον Νοέμβριο

Η Skoda επιβεβαίωσε επίσημα στο περιθώριο της έκθεσης της Μόσχας, ότι η νέα Octavia, θα παρουσιαστεί τον Νοέμβριο με τις πωλήσεις της να ξεκινούν από τις αρχές του 2013. Η τέταρτη γενιά της Octavia, θα κατασκευαστεί πάνω στη νέα αρθρωτή πλατφόρμα MQB

του VW Group, την ίδια που χρησιμοποιούν ήδη τα Audi A3, Seat Leon και Golf 7, το οποίο θα παρουσιαστεί στις 4 Σεπτεμβρίου στο Βερολίνο.

Η νέα Octavia θα είναι ελαφρύτερη και ελαφρώς μεγαλύτερη από τη τωρινή γενιά. Θα έχει μήκος κοντά στα 4,8 μέτρα, έτσι ώστε να διαχωρίζεται από το Rapid. H Skoda θέλει την Octavia να την ανεβάσει κατηγορία αλλά οι βασικές εκδόσεις της θα παραμείνουν στην ίδια φιλοσοφία, δίνοντας χώρους σε χαμηλότερη τιμή σε σχέση με τους ανταγωνιστές της. Θα υπάρχουν high-end εκδόσεις, οι οποίες θα είναι ακριβές, αλλά θα είναι καλά εξοπλισμένες.

Μηχανικά αναμένεται να φορά τους ίδιους κινητήρες με αυτούς που θα φορέσει το νέο VW Golf. Έτσι περιμένουμε μια γκάμα TSI και TDI κινητήρων όπου ανάμεσα τους θα συναντάμε τον 1.400αρη TSI με σύστημα απενεργοποίησης κυλίνδρων καθώς και τον νέο 1.600αρη TDI. Η δυνατή έκδοση RS θα φορά τον 2,0-λιτρο TSI EA888, ο οποίος θα τοποθετηθεί και στο νέο Golf GTI, ο οποίος θα αποδίδει κοντά στα 225 άλογα.

Παράλληλα η Skoda έδωσε περισσότερες φωτογραφίες της έκδοσης Yeti Sochi η οποία παρουσιάστηκε στην έκθεση της Μόσχας. Έχει δημιουργηθεί για την χειμερινή ολυμπιάδα του 2014, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Sochi, είναι τετρακίνητη και μηχανικά φορά τον 1,800αρη TSI απόδοσης 153 ίππων. Συνδυάζεται με το 6-τάχυτο DSG κιβώτιο και οι πωλήσεις του θα ξεκινήσουν από το 2013.


Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα