Η νέα Porsche Panamera θα κατασκευάζεται στη Λειψία;

Αν τα δημοσιεύματα αληθεύουν, η επόμενη γενιά της Porsche Panamera θα μεταφερθεί από τις εγκαταστάσεις της Volkswagen που γίνεται τώρα στη Λειψία. Αυτή τη στιγμή, το εργοστάσιο στη Λειψία, έχει αναλάβει μόνο την τελική συναρμολόγηση των Panamera.

Σύμφωνα με το Reuters, η Porsche θέλει να βγάλει την VW από την εξίσωση και να μεταφέρει την

παραγωγή της Panamera στη Λειψία. Η κίνηση αυτή, θα κοστίσει σε 800 από τους 14.300 εργαζόμενους στο εργοστάσιο στο Ανόβερο τις δουλειές τους όμως έχει νόημα αν η Porsche, μαζί με τα 500 εκατομμύρια ευρώ που επένδυσε στις εγκαταστάσεις της στην Λειψία –κατά πάσα πιθανότητα για την παραγωγή της Macan- σχεδίασε τη γραμμή παραγωγής ώστε να κατασκευάζεται εκεί και η επόμενη Panamera. Έχει νόημα γιατί έτσι όπως έχει η κατάσταση, στέλνει τις ημι-ολοκληρωμένες Panamera από το Ανόβερο στη Λειψία, μία απόσταση σχεδόν 260 χιλιομέτρων μόνο και μόνο για την τελική συναρμολόγηση. Δαπανηρή και χρονοβόρα διαδικασία.

Το εργοστάσιο στη Λειψία κατασκεύασε/συναρμολόγησε 27.000 Panamera πέρυσι ενώ εκτός από αυτήν και την Macan, κατασκευάζει και τις Cayenne. Επίσημα, καμία από τις δύο εταιρίες δεν σχολιάζει με την Porsche να αναφέρει πως δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση ακόμα και την VW να αρνείται να κάνει δήλωση.

[Πηγή: Reuters]

Keywords
Τυχαία Θέματα