Η νέα Lotus Esprit είναι και επισήμως νεκρή

H Lotus πριν από τέσσερα χρόνια στην έκθεση του Παρισιού είχε παρουσιάσει έξι πρωτότυπα μοντέλα, τα οποία τότε, όλα ήθελε να τα περάσει στη παραγωγή. Από εκείνα τα 6 πρωτότυπα, μόνο η νέα Esprit είχε ακολουθήσει τη πορεία ανάπτυξης και εξέλιξης ώστε να περάσει στη παραγωγή, αλλά μετά τη φυγή του πρώην CEO της Lotus,

Dany Bahar, η εξέλιξη της πάγωσε, παρότι ήταν σχεδόν έτοιμη.

Ο νέος CEO της εταιρίας ωστόσο, Jean-Marc Gales , έβαλε ταφόπλακα στο αυτοκίνητο, μιας και όπως δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξη του, δεν θέλει να επικεντρωθεί πλέον στο παρελθόν, αλλά στο μέλλον, όταν ειδικά υπάρχουν ορισμένες τεχνολογίες που μπορούν να προχωρήσουν την εταιρία στην μετά Bahar εποχή.

Τέλος έβαλε και στη παραγωγή του twin-turbo V8 5,0-λίτρων κινητήρα που ετοίμαζε in-house η Lotus για την Esprit, λέγοντας πως δεν μπορούν και δεν πρέπει να αναπτύξουν τον δικό τους κινητήρα, με τη Lotus να συνεχίζει τη συνεργασία της με τη Toyota επειδή παράγει αξιόπιστους κινητήρες και τους εμπιστεύοντε.

Τέλος ο Gales μίλησε και για τη βραχυπρόθεσμη γκάμα μοντέλων της εταιρίας του που σήμερα αποτελείται από 3 μοντέλα της Elise, Exige και Evora. Αρνήθηκε να μπει σε πολλές λεπτομέρειες αλλά είπε πως θα πρέπει να περιμένουμε μια σειρά βελτιώσεων, συμπεριλαμβανομένου και της καλύτερης απόδοσης, της βελτιωμένης οδηγικής άνεσης και της οδικής συμπεριφοράς, ενώ έκλεισε λέγοντας πως ένα SUV από τη Lotus θα μπορούσε να βγει στην αγορά μέσα στα επόμενα 3 με 4 χρόνια, ενώ θα ακολουθηθεί από ένα sedan.

Keywords
Τυχαία Θέματα