Η επόμενη γενιά Porsche Cayenne θα είναι 100 κιλά ελαφρύτερη από την τωρινή

20:01 7/1/2014 - Πηγή: AutoBlog

Ακόμα δεν έχουμε δει το facelift της τρέχουσας γενιάς Porsche Cayenne και έχουν αρχίσει να διαρρέουν φήμες/πληροφορίες για την επόμενη

Βρετανική ιστοσελίδα (της οποίας η εγκυρότητα ελέγχεται), αναφέρει πως η τρίτη γενιά Porsche Cayenne που αναμένεται να παρουσιαστεί το 2017, θα βασίζεται στην MLB Evo πλατφόρμα του VW Group (η ίδια που θα χρησιμοποιείται για την Lamborghini

Urus, το SUV της Bentley, το επόμενο Audi Q7 και το Volkswagen Touareg) και θα είναι κατά 100 κιλά ελαφρύτερη από την τωρινή.

Το ίδιο δημοσίευμα λέει πως ένα torque vectoring σύστημα θα είναι στον standard εξοπλισμό ενώ οι πλουσιότερες ή/και ισχυρότερες εκδόσεις θα διαθέτουν ρυθμιζόμενη αερανάρτηση και το PTV Plus σύστημα που στην ουσία είναι ένα torque vectoring πίσω διαφορικό. Κάτω από το καπό δε, θα βρίσκονται βελτιωμένες εκδοχές των υπαρχόντων V6 και V8 κινητήρων και ενδέχεται να δούμε και μία υβριδική έκδοση με 4-κύλινδρο κινητήρα και ηλεκτροκινητήρα.

Σχεδιαστικά, η επόμενη Cayenne θα διατηρήσει τα οβάλ φωτιστικά σώματα ενώ το καπό της θα μοιάζει με αυτό της Macan. Στα πλάγια θα έχει αεραγωγούς σχήματος C καθώς και έντονες γραμμές που θα ξεκινούν από το εμπρός μέρος και θα καταλήγουν στο πίσω. Τα πίσω φώτα εκμοντερνιστούν και ακούγεται έντονα η ενσωμάτωση μίας «μπάρας φωτός» όπως στην Panamera Sport Turismo Concept. Το εσωτερικό δεν θα αποκλίνει πολύ από αυτά που έχουμε συνηθίσει αλλά αναμένεται η προσφορά διάφορων τεχνολογιών στον standard εξοπλισμό ή ως extra. Τεχνολογιών συνδεσιμότητας όπως το Wi-Fi και συστήματα υποβοήθησης.

Τέλος, η τιμή της επόμενης γενιάς Cayenne θα ξεκινά από τα 60.000€ για την βασική –πιθανώς diesel- έκδοση και θα καταλήγει στα 140.000€ για την Turbo S.

[Πηγή: AutoExpress]

Keywords
Τυχαία Θέματα