Η Χιλή εκτός του Rally Dakar

Τα εδάφη της Χιλής, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, δεν θα είναι μέρος του Rally Dakar του 2017, μιας και η κυβέρνηση της Χώρας αποφάσισε για περιβαλλοντικούς λόγους, να μην φιλοξενήσει το φημισμένο ράλι.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων της Χιλής απέτυχε να πάρει την πλειοψηφία για την φιλοξενία του αγώνα μιας και με 42 ψήφους υπέρ, 33 κατά και 17 αποχές, η πρόταση δεν πέρασε. Οι βουλευτές θεωρούν πως οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις του αγώνα στα εδάφη της Χιλής είναι πολύ μεγάλες.

Η ASO, η

διοργανώτρια του Dakar Rally βλέπει την απόφαση ως πλήγμα για την εικόνα του αγώνα, μιας και οι μεγάλοι αμμόλοφοι που υπάρχουν στα εδάφη της Χιλής, ήταν κάτι που άρεσε στους θεατές και στους συμμετέχοντες. Η ASO την περίοδο αυτή βρίσκεται σε συζητήσεις με τους αρμόδιους της κυβέρνησης της Αργεντινής, ενώ έχει φτάσει ένα βήμα πριν την συμφωνία με την Ουρουγουάη και την Παραγουάη. Προτάσεις για την φιλοξενία του αγώνα έχουν καταθέσει τόσο η Βραζιλία, όσο και η Βολιβία, ενώ στο τραπέζι της ASO βρίσκεται και η πιθανότητα της εγκατάλειψης του αγώνα από την Αμερικανική ήπειρο, αλλά για την ώρα δεν έχουν βρεθεί οι Χώρες εκείνες που θα θελήσουν να αναλάβουν την διοργάνωσή του.

Keywords
Τυχαία Θέματα