Η Volkswagen σχεδιάζει το Tiguan Coupe R για το 2018;

Όταν οι ανταγωνιστές σου μπαίνουν σε μία υποατηγορία, είσαι αναγκασμένος να ακολουθήσεις. Ιδίως όταν η υποκατηγορία αυτή εντάσσεται στην ευρύτερη κατηγορία των crossovers που αποδεικνύεται ιδιαίτερα δημοφιλής τα τελευταία χρόνια. Προφανώς αυτό ήταν το σκεπτικό της Volkswagen, αφού τα πιο πρόσφατα δημοσιεύματα κάνουν λόγο για σχέδια λανσαρίσματος μίας καυτής έκδοσης του επερχόμενου Tiguan Coupe.

Το Volkswagen

Tiguan Coupe R όπως θα ονομάζεται, θα τεθεί αντιμέτωπο με μοντέλα όπως η Mercedes GLA45 AMG, το Audi RS Q3 και τα επίσης επερχόμενα, BMW X2 M και Range Rover Evoque SVR. Τίποτα δεν είναι επίσημο μέχρι στιγμής, αλλά οι πηγές λένε πως το Tiguan Coupe R θα χρησιμοποιεί τον ίδιο τετρακύλινδρο, υπερτροφοδοτούμενο, δίλιτρο κινητήρα με το Golf R με περίπου 300 άλογα και 380 Nm ροπής, ο οποίος θα συνδυάζεται με ένα 6-τάχυτο, αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη και σύστημα τετρακίνησης με ηλεκτρονικό torque vectoring.

Με δεδομένο ότι το Tiguan Coupe θα λανσαριστεί στην αγορά κάποια στιγμή μέσα στο 2017, περιμένουμε την “R” έκδοση να ακολουθήσει 12 μήνες αργότερα.

Keywords
Τυχαία Θέματα