Η VW εργάζεται πάνω σε δύο λύσεις για να επιδιορθώσει του EA189 κινητήρες της

Η Volkswagen χθες ανακοίνωσε την ανάκληση 11 εκατ. αυτοκίνητων της ώστε να τα αναβαθμίσει για να πληρούν τα πρότυπα εκπομπών ρύπων με ειδικούς να υποστηρίζουν πως η Γερμανική εταιρία εργάζεται πάνω σε δύο λύσεις για να επιδιορθώσει του EA189 Euro 5 TDI κινητήρες της.

Οι δύο λύσεις θα επιλέγονται αναλόγως το σύστημα ελέγχου της ρύπανσης του κάθε αυτοκινήτου. Όπως τονίζει η EPA στα αυτοκίνητα ΜΥ2009-2014 δεν

αρκεί απλώς η ενημέρωση του λογισμικού του αυτοκινήτου, επειδή σε αυτά θα πρέπει να τοποθετηθεί το σύστημα AdBlue που ψεκάζει ένα υγρό με βάση την ουρία μέσα στην εξάτμιση, που μειώνει τις εκπομπές NOx.

Το νέο λογισμικό που θα εγκαταστήσει η VW στα 11 εκατ. μοντέλα της, είναι αρκετά πιθανό να έχει αρνητικό αντίκτυπο στις επιδόσεις του αυτοκινήτου, ενώ θα μπορούσε παράλληλα να αυξήσει και την κατανάλωση καυσίμου. Βλέπεις, χωρίς το σύστημα AdBlue είναι αδύνατον οι κινητήρες να καταφέρουν να εναρμονιστούν με τα όρια εκπομπών NOx χωρίς να χρειαστεί να μειωθεί η ιπποδύναμή τους και να αυξηθεί η κατανάλωση.

Η Volkswagen θα ανακοινώσει μέσα στον Οκτώβριο το ακριβές πλάνο ανάκλησης των 11 εκατ. αυτοκινήτων, με τα 5 εκατ. να φορούν τα σήματα της Volkswagen, τα 2,1 τα σήματα της Audi, τα 1,2 τα σήματα της Skoda, τα 700.000 τα σήματα της Seat, ενώ τα 1,8 εκατ. είναι τα επαγγελματικά οχήματα του VW Group.

Για να διαβάσεις τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το σκάνδαλο της Volkswagen πάτησε εδώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα