Η VW έδωσε 41 εκατ. ευρώ bonus σε 4 μεγαλοστελέχη της

Το 2015 ήταν μια χρονιά που σημαδεύτηκε από το σκάνδαλο εκπομπών ρύπων της Volkswagen. Η εταιρία που παρουσίασε ζημιές ύψους 4,1 δισ. ευρώ, αποφάσισε να δώσει 63 εκατ. ευρώ σε μόνους και μισθούς στα πρώην και νυν υψηλόβαθμα στελέχη της. Συγκεκριμένα, η VW, από το 2011 μέχρι το 2015 έχει δώσει περισσότερα από 400 εκατ. ευρώ σε bonus, ενώ το 2015, 4 άτομα θα μοιραστούν συνολικά 41 εκατ. ευρώ.

Ο πρώην CEO

της, Martin Winterkorn θα πάρει 9,3 εκατ. ευρώ ως αποζημίωση, αλλά και 7,3 εκατ. ευρώ ως μισθό. Επίσης θα προσθέσει στον λογαριασμό του επιπλέον 900.000 ευρώ από τη θέση που κατείχε στην Porsche SE, την εταιρία που έχει το 52% των μετοχών της VW, αλλά και επιπλέον 1,5 εκατ. ευρώ επειδή παραιτήθηκε από την θέση του CEO της Porsche SE.

O Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δεν είναι χαρούμενος που τα υψηλόβαθμα στελέχη της Volkswagen πήραν αυτά τα μεγάλα μπόνους καταμεσής του επιζήμιου σκανδάλου χειραγώγησης εκπομπών ρύπων, ενώ τις αντιρρήσεις του είχε και η κυβέρνηση του κρατιδίου της Κάτω Σαξονίας στη Γερμανία. Το κρατίδιο κατέχει το 20% των μετοχών της VW, με τους ανθρώπους του να αντιδρούν και να ζητούν από την διοίκηση της αυτοκινητοβιομηχανίας να μην δοθούν τα bonus αυτά, την ώρα που η εταιρεία ταλανίζεται από την κρίση του σκανδάλου χειραγώγησης εκπομπών και ετοιμάζεται να μειώσει το κόστος σε άλλα τμήματά της. Ωστόσο, το κρατίδιο υπαναχώρησε μετά από ένσταση του προέδρου της VW, Hans Dieter Poetsch, φοβούμενοι πως η στάση τους θα θεωρηθεί ως ψήφος μη εμπιστοσύνης στην ηγεσία της VW.

Keywords
Τυχαία Θέματα