Η Toyota συνεχίζει το σερί της ως πολυτιμότερη μάρκα στον κόσμο

11:15 8/6/2016 - Πηγή: AutoBlog

Τίποτα και κανείς δεν είναι σε θέση να σταματήσει την Toyota από το να αναδειχθεί ως η πολυτιμότερη αυτοκινητοβιομηχανία του κόσμου, αφού για άλλη μία φορά –η 9η σε 11 χρόνια- η Iαπωνική εταιρία βρίσκεται στην κορυφή της λίστας BrandZ Top 100 της Millward Brown.

Η Toyota είδε την αξία της να αυξάνεται κατά 2% και να φτάνει τα 29,5 δισεκατομμύρια δολάρια όμως είδε επίσης την “θυγατρική” της, Lexus,

να βγαίνει από το Top 10 για να πάρει την θέση της η Tesla. Ναι, η εταιρία του Elon Musk, βοηθούμενη κυρίως από την τεράστια επιτυχία του Model 3 κατάφερε να κατακτήσει την 10η θέση, με αξία της τάξης των $4,4 δισεκατομμυρίων. Νέα είσοδος στο Top 10 είναι και η Porsche ενώ λάμπει δια της απουσίας της η Volkswagen.

Όσον αφορά στο σύνολο των εταιριών του κόσμου, είχαμε αλλαγή στην κορυφή αφού η Google, σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 32%, προσπέρασε την Apple και με αξία 229,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, στρογγυλοκάθισε στον θρόνο της. Τρίτη όπως και πέρυσι είναι η Microsoft με αξία $121,8 δις ενώ την 4η θέση πήρε η AT&T και την 5η το Facebook.

Keywords
Τυχαία Θέματα