Η Toyota σταματά τη παραγωγή του Land Cruiser στη Ρωσία

Με την οικονομία της Ρωσίας ακόμη να μην έχει ορθοποδήσει μετά την πτώση της τιμή του πετρελαίου, την υποχώρηση της αξίας του εθνικού νομίσματος, την αύξηση του πληθωρισμού και των οικονομικών κυρώσεων που της έχει επιβάλλει η Δύση, η Toyota ανακοίνωσε πως σταματά εκεί τη παραγωγή του Land Cruiser.

Το εργοστάσιο της Toyota

στο Βλαδιβοστόκ έχει σταματήσει τη λειτουργία του από τα τέλη του περασμένου Ιούνη, εκεί όπου η Ιαπωνική εταιρία κατασκεύαζε το Land Cruiser. Η Toyota δεν έχει σκοπό να εγκαταλείψει την αγορά της Ρωσίας, τουλάχιστον για την ώρα. Η μηναία παραγωγή των 1.030 Land Cruiser που κατασκευαζόταν στο εργοστάσιο του Βλαδιβοστόκ, θα γίνεται στο εργοστάσιο της Toyota στη πόλη Tahara της Ιαπωνίας.

Το δεύτερο εργοστάσιο της Toyota στη Ρωσία, αυτό στη πόλη της Αγίας Πετρούπολης, συνεχίζει τη λειτουργία του, με τους Ιάπωνες να κατασκευάζουν εκεί το Camry, ενώ από το 2016 θα προστεθεί στη γραμμή παραγωγής και το RAV4.

Προβλήματα στη Ρωσία αντιμετωπίζουν τόσο η VW όσο και η Ford που λόγω της αποδυναμωμένου ρουβλιού, βλέπουν να αυξάνεται το κόστος των ανταλλακτικών που χρησιμοποιούν για τη κατασκευή των αυτοκινήτων τους στη Ρωσία, μιας και εισάγονται περίπου το 50% αυτών.

Keywords
Τυχαία Θέματα