Η Saab στοχεύει στην αγορά της Κίνας

14:36 8/1/2016 - Πηγή: AutoBlog

Η κινέζικη NEVS, η νέα μητρική εταιρία της Saab θέλει να αναγεννήσει την σουηδική φίρμα και ο Jiang Dalong, ο επικεφαλής της NEVS σε πρόσφατη συνέντευξή του δήλωσε πως βλέπει την αγορά της Κίνας ως μια μεγάλη ευκαιρία για την ανάπτυξη της εταιρίας του.

H National Electric Vehicle Sweden (NEVS) πριν από

μερικές εβδομάδες υπέγραψε στρατηγική συμφωνία συνεργασίας ύψους €11 δις με την κινέζικη εταιρία leasing, Panda New Energy, ώστε να της προσφέρει αυτοκίνητα και υπηρεσίες. Η NEVS θα παρέχει 150.000 ηλεκτρικά 9-3 μέχρι το τέλος του 2020 και άλλα 100.000 προϊόντα και υπηρεσίες ηλεκτρικών οχημάτων από εταιρείες που συνδέονται με την NEVS και τους ιδιοκτήτες της. Η απόκτηση των 150.000 Saab 9-3 θα βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό την Panda New Energy να επιτύχει το στόχο της να γίνει μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες χρηματοδοτικής μίσθωσης ηλεκτρικών οχημάτων στον κόσμο. Από την άλλη η τεράστια αυτή συμφωνία θα παρέχει στην NEVS την αναγκαία ρευστότητα να εξελίξει τα τέσσερα νέα μοντέλα.

Ο Dalong είπε πως η Κίνα θα είναι η μεγαλύτερη αγορά του κόσμου σε ότι έχει να κάνει τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, επειδή η Κίνα πρέπει να μειώσει τα επίπεδα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, ειδικά στο Πεκίνο. Ο Dalong συμπλήρωσε πως οι τωρινές αυτοκινητοβιομηχανίες είναι πάρα πολλά μεγάλες και δεν μπορούν να σταματήσουν να παράγουν αυτοκίνητα με συμβατικούς κινητήρες εσωτερικής καύσης. Ωστόσο, ο ίδιος πιστεύει πως η NEVS μπορεί να προσφέρει στην αγορά νέα, αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα