Η SEAT εξετάζει το ενδεχόμενο ενός μεγάλου SUV μέχρι το 2020

18:41 4/7/2016 - Πηγή: AutoBlog

H Seat ύστερα από την προσθήκη του νέου Ateca στην γκάμα της, φαίνεται να εξετάζει το ενδεχόμενο παραγωγής ενός μεγαλύτερου SUV μέχρι τα τέλη της δεκαετίας.

Η Seat έδωσε, το προηγούμενο έτος, μια ιδέα στους πελάτες της για το πώς θα μπορούσε να μοιάζει ένα τέτοιο εγχείρημα με το πρωτότυπο Seat 20V20. Τα οφέλη που πρόκειται

να αποκομίσει η Seat από την κυκλοφορία ενός μεγάλου SUV, είναι η δημιουργία νέων ευκαιριών για την φίρμα, αλλά και η διεύρυνση του αγοραστικού της κοινού, με το αφεντικό της εταιρείας στο Ηνωμένο Βασίλειο Richard Harrison να λέει:

Υπάρχει μια υγιή συζήτηση για τον προσδιορισμό των επόμενων βημάτων μας. Σήμερα πουλάμε αυτοκίνητα που καλύπτουν το 52% της αγοράς και μέχρι το τέλος του 2017, θα καλύπτουμε το 80% – αυτό αποτελεί μια καλή βάση από την οποία να δούμε πού θα οδηγηθούμε μετά.

Ένα μεγάλο SUV είναι ενδιαφέρον. Όταν είδαμε για πρώτη φορά το concept, όλοι είπαμε πως είναι κάτι που θέλουμε να πουλήσουμε, αλλά μετά από σκέψη, κάτι τέτοιο θα μας ωθήσει σε ένα υψηλότερο εύρος τιμών για τα μοντέλα μας, με το οποίο οι πελάτες μας δεν είναι εξοικειωμένοι. Θα πρέπει να κερδίσουμε πρώτα το δικαίωμα να πουλάμε αυτοκίνητα σε αυτό το εύρος, και αυτό δεν αποτελεί προτεραιότητα μας τώρα. Με τον καιρό, όμως, θα ήθελα να το δω να συμβαίνει.

Ο Harrison πιστεύει πως τα επόμενα σχέδια της φίρμας πρόκειται να είναι πιο τολμηρά και καινοτόμα όσο ποτέ, καθώς η επιχείρηση παρουσιάζει κέρδη και φαίνεται πως τελικά δόθηκε ο χώρος για ενδεχόμενες επανεπενδύσεις από τον Όμιλο VW.

Έχουμε μια φανταστική πλατφόρμα από την οποία σχεδιάζουμε νέα προϊόντα και σε ένα βαθμό τα πάντα είναι δυνατά. Μπορούμε να εστιάζουμε σε ένα πιο τολμηρό και με αυτοπεποίθηση μέλλον.

Δήλωσε ο Harrison, ενώ σε ότι αφορά την δημιουργία ενός convertible μοντέλου είπε πως δεν αποτελούν μέρος των σχεδίων της Seat.

Ερωτούμαι συχνά για αυτό, ωστόσο τα κεφάλαια συρρικνώνονται και η ευκαιρία μικραίνει. Οτιδήποτε επιχειρούμαι, θα πρέπει να συμβάλει στην αύξηση του μεγέθους της εταιρείας,

είπε ο Harrison.

Τέλος σε ότι αφορά την παραγωγή εκδόσεων Cupra για τα SUVs ο Harrison είπε πως δεν αποκλείεται να τις δούμε στο μέλλον.

Παλεύω όλη την ώρα για την διεύρυνση των Cupra εκδόσεων, πέρα ​​από τα Leon και Ibiza, αλλά το μόνο που μπορώ να πω αυτή τη χρονική περίοδο, είναι ότι υπάρχουν διάφορα concept που πρέπει να εξεταστούν.

[See image gallery at www.autoblog.gr]

Keywords
Τυχαία Θέματα