Η Renault, η Peugeot και η Citroen δηλώνουν ότι η κατασκευή αυτοκινήτων στη Γαλλία είναι ασύμφορη


Οι τρεις Γαλλικές αυτοκινητοβιομηχανίες δηλώνουν πλέον χωρίς ενδοιασμούς, ότι το να κατασκευάσουν τα αυτοκίνητα τους επί Γαλλικού εδάφους, είναι ασύμφορο και ζημιογόνο. Ο COO της Renault, Carlos Tavares, αλλά και ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της PSA, Denis Matin σε πρόσφατες δηλώσεις του στη Γαλλική Γερουσία, ανάφεραν ότι η παραγωγή αυτοκινήτων στην Γαλλία πλέον είναι μη κερδοφόρα.

Ο

Tavares δήλωσε ότι η κατασκευή ενός Renault Clio κοστίζει 1.300 ευρώ περισσότερο αν κατασκευαστεί στη Γαλλία, σε σχέση με το αν κατασκευαστεί στο εργοστάσιο της Τουρκίας στην Προύσα, αρκετά μεγάλη διαφορά σε μια δύσκολη οικονομική περίοδο όπου ο πόλεμος των τιμών στα μικρά αυτοκίνητα στην Ευρώπη κλιμακώνεται. Η Renault παρέμεινε φέτος κερδοφόρα μόνο επειδή η θυγατρική της, η Dacia έχει κάνει μια πολύ θετική πορεία.

Οι Γαλλικές αυτοκινητοβιομηχανίες δεν μπόρεσαν να μειώσουν το κόστος κατασκευής αυτοκινήτων, παρότι το 2009, είχανε λάβει κρατικά δάνεια ύψους 6 δις ευρώ σε αντάλλαγμα να εγγυηθούν ότι θα διαφυλάξουν τις θέσεις εργασίας τους και να διατηρήσουν τα εργοστάσια τους ανοικτά. Τα δάνεια, αποπληρώθηκαν μέσα στο περασμένο έτος.

Ο Georges Dieng της Natixis, δήλωσε στο Autonews, ότι η PSA και η Renault καλούνται να αποδείξουν οικονομικό πατριωτισμό αλλά η κυβέρνηση δεν έχει αναγνωρίσει την ανάγκη να παραμείνουν ανταγωνιστικές. Αυτό που ζητούν οι Γαλλικές αυτοκινητοβιομηχανίες δεν είναι επιπλέον οικονομική βοήθεια, αλλά μια ελευθερία αναδιοργάνωσης της εγχώριας παραγωγής τους, προκειμένου να διατηρήσουν μια μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα.


Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα