Η Renault αντιδρά για τη βαθμολόγηση των πρωταθλημάτων της στο νέο σύστημα της Super Licence

Τα τελευταία χρόνια το πρωτάθλημα Renault 3.5 είχε παραγκωνίσει το GP2, ως το φυτώριο νέων πιλότων που θέλουν να κάνουν το βήμα προς τη Formula 1. Daniil Kvyat, Kevin Magnussen και ο rookie για το 2015 Carlos Sainz Jr, είναι οδηγοί που δεν πέρασαν από το GP2, αλλά προτίμησαν το άκρως ανταγωνιστικό πρωτάθλημα FR3.5.

Όμως, έπειτα από τις αλλαγές που αποφάσισε η FIA για τη Super

Licence, προτίμησε να στρέψει το ενδιαφέρον στις δικές της κατηγορίες, όπως το GP2, η Formula 2 και η Formula 3. Μάλιστα, το πρωτάθλημα FR3.5 εξισώθηκε με το GP3, ενώ τα υπόλοιπα πρωταθλήματα της Renault (Eurocup, ALPS, NEC) χαρίζουν λιγότερους βαθμούς, ακόμη κι από τα τοπικά της F2 ή της F3.

Η Renault πιστεύει πως αυτή η κίνηση ήταν πολιτικά υποκινούμενη και δεσμεύεται να “αξιοποιήσει όλες τις ευκαιρίες για να υπερασπιστεί τα πρωταθλήματα μας”. Όπως είναι λογικό, οι επικεφαλής των ομάδων που αγωνίζονται σε πρωταθλήματα της Renault έχουν ταχθεί υπέρ του Γάλλου κατασκευαστή, ενώ εκείνοι που βρίσκονται στα πρωταθλήματα της FIA, καλωσορίζουν τις αλλαγές, αφού οι ομάδες τους θα γίνουν πολύ πιο ελκυστικές σε οδηγούς και χορηγούς.

[Photo Copyrights: Octane Photographic]

Keywords
Τυχαία Θέματα