Η Porsche θα προσφέρει φτηνότερη entry level έκδοση των 718 στη Κίνα

Όπως γνωρίζεις η νέα entry level σειρά σπορ coupe της Porsche -Cayman και Boxster-, έχουν αποκτήσει και αριθμό, τον θρυλικό για την ιστορία των αγώνων και της γερμανικής εταιρείας, 718. Επίσης σίγουρα θα θυμάσαι, καθώς έκανε αίσθηση σε όλους μας, πως πλέον ακολουθώντας τα νέα ήθη, θα φοράει έναν

μικρό, για τα δεδομένα της Porsche, τετρακύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο, ευτυχώς επίπεδο μοτέρ. Πολλοί χάρηκαν γιατί θα γίνει φθηνότερη και πιο ροπάτη, άλλοι όπως ο Walter Rohrl, ήταν πιο σκεπτικοί για το πόσο διατηρείται ο χαρακτήρας με το downsizing.

Αυτοί όμως που λαμβάνουν τις αποφάσεις φαίνεται πως επιβεβαιώνονται, καθώς στην Κίνα οι Porsche αρχίζουν να γίνονται εξαιρετικά δημοφιλείς και έτσι για την ταχύτερη εκμετάλλευση των δυνατοτήτων της κινεζικής αγοράς οι 718 θα προσφέρονται σε φτηνότερη έκδοση σε σχέση με τα ευρωπαϊκά και αμερικάνικα μοντέλα, με τον δίλιτρο turbo να είναι ρυθμισμένος στα 250 άλογα, ισχύς μειωμένη κατά 50 ίππους. Αυτή η διάταξη που θα είναι διαθέσιμη μόνο για την Κίνα, αναμένεται να κοστίζει κάτω από 600.000 Γουάν ήτοι 81.000 Ευρώ, ακόμη κι έτσι ακριβότερες σε σχέση με άλλες αγορές, κάτι που μας κάνει να υποψιαζόμαστε πως η φορολογία έπαιξε κι εδώ τον ρόλο της. Αυτό από την άλλη συνηγορεί πως υπήρχε χώρος για φτηνότερη έκδοση. Με αυτήν την κίνηση η εταιρεία από το Zuffenhausen στοχεύει να διπλασιάσει σχεδόν τις πωλήσεις των μοντέλων αυτών, από τις 2.500 που είναι φέτος, σε 4.500 το 2017.

Η Κίνα είναι η μεγαλύτερη αγορά για την Porsche και φαίνεται να είναι σχεδόν ακόρεστη, γι’αυτό και θέλει να αποκτήσει αναγνωρισιμότητα ως status symbol. Αυτό γίνεται δίνοντας την ευκαιρία να αποκτήσουν Porsche όχι μόνον οι ήδη πλούσιοι αλλά και οι ανερχόμενοι, οι ευκατάστατοι που σε λίγα χρόνια θα είναι πλούσιοι. Βέβαια η μόδα των SUV καλά κρατεί και εκεί καθώς οι πωλήσεις της Cayenne είναι 16πλάσιες σε σχέση με αυτές της 911. Και μιας και μιλήσαμε για Cayenne, τελευταία ανακινούνται φήμες για “coupe” έκδοση του δημοφιλούς SUV που θα βοηθήσει περαιτέρω στην εδραίωση της Porsche στην αγορά της Λαϊκής Δημοκρατίας.

Bonus! Μιας και μιλάμε για την Cayman, δες πλέον πόσο έχουν μεγαλώσει σε διαστάσεις τα αυτοκίνητα, σε σχέση τα αυτοκίνητα του παρελθόντος, όπως η Mercedes 190E.

Keywords
Τυχαία Θέματα