Η Pirelli θα εξετάσει διεξοδικά το ελαστικό του Hamilton

Το Grand Prix του Μπαχρέιν δεν κύλησε ομαλά για τον Lewis Hamilton: στο FP3, το πίσω αριστερά ελαστικό καταστράφηκε εντελώς ξαφνικά, κάτι που προκάλεσε ζημιά στο πίσω μέρος, με αποτέλεσμα οι μηχανικοί του ν’ αναγκαστούν να του αλλάξουν και το κιβώτιο ταχυτήτων, κάτι που μεταφράστηκε σε ποινή 5 θέσεων στο grid της Κυριακής, αφού η αλλαγή δεν ήταν προγραμματισμένη, γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο κάθε οδηγός θα πρέπει να συμμετάσχει σε 5 συνεχόμενα

Grands Prix με το ίδιο κιβώτιο, λόγω των κανονισμών της FIA.

Ο Βρετανός έφυγε με τους 10 βαθμούς της 5ης θέσης από το Σακχίρ, και ο Paul Hembery, Αγωνιστικός Διευθυντής της Pirelli, λέει πως θα εξετάσουν το ελαστικό, ώστε να διαπιστώσουν τι είναι αυτό που προκάλεσε τη ζημιά.

Το ελαστικό του Hamilton είναι κάτι που πρέπει να εξετάσουμε, για να καταλάβουμε ακριβώς τι έχει συμβεί. Υπάρχουν πολύ λίγα στοιχεία, εκτός από την υπερθέρμανση, για το τι μπορεί να ήταν. Το μόνο που έχουμε είναι ότι ο van der Garde ακολουθούσε και πάτησε κομμάτια που έκοψαν το ελαστικό του. Έτσι, συνεχίζει να υπάρχει το ερωτηματικό, ενώ τα δύο κλαταρίσματα του Massa ήταν πολύ απλά.

Θα πάρουμε όλα τα κομμάτια στο εργοστάσιο, για να κάνουμε μια πλήρη ανάλυση. Αυτό θα επιβεβαιώσει κάποιες αρχικές σκέψεις μας ή θα μας κάνει να συνειδητοποιήσουμε ότι πρέπει να κάνουμε κάποιες αλλαγές Θα υπάρξει μιας πλήρης ανάλυση· αντιμετωπίζουμε πολύ σοβαρά κάθε περιστατικό.

[Πηγή: Autosport]

Keywords
Τυχαία Θέματα