Η Pirelli σκέφτεται να προσλάβει τον Kovalainen για δοκιμαστή

Ο Heikki Kovalainen έχασε τη θέση του στην Caterham, αφού η μαλαισιανή ομάδα αποφάσισε ν’ αλλάξει τ’ οδηγικό της δίδυμο για το 2013, παίρνοντας τους Charles Pic και Giedo van der Garde. Ο Φινλανδός οδηγός, όμως, μπορεί να βρίσκεται ξανά μέσα σ’ ένα μονοθέσιο το 2013, όχι για λογαριασμό κάποια ομάδας, αλλά για τις δοκιμές τής Pirelli.

Σύμφωνα με τον Αγωνιστικό Διευθυντή της Pirelli,

Paul Hembery, ο πρώην οδηγός των McLaren και Renault (σημερινή Lotus) είναι ένας πολύ καλός οδηγός και θα μπορούσε να βοηθήσει τους Ιταλούς στην εξέλιξη των ελαστικών τους.

Όταν όλα θα έχουν λυθεί, θα δούμε ποια είναι η κατάσταση με τους οδηγούς μας. Όμως, ο Heikki είναι ένας είναι ένας εξαιρετικός υποψήφιος· είναι ένας πολύ έμπειρος οδηγός. Πραγματικά, πιστεύω πως ότι αυτός είναι ένας από τους ισχυρότερους υποψήφιους για να είναι μαζί μας.

Για το 2012, οι οδηγοί της Pirelli ήταν οι Jaime Alguersuari και Lucas di Grassi. Ο Kovalainen θα μπορούσε να βρίσκεται άνετα στη Formula 1, καθώς είχε σημειώσει βελτίωση στην απόδοσή του τα τελευταία χρόνια, όμως το έχουμε γράψει: στη σημερινή εποχή της Formula 1, πρέπει οι οδηγοί να φέρνουν λεφτά χορηγούς στις ομάδες, κυρίως στις μικρές, κάτι που θα πρέπει ν’ αλλάξουν άμεσα οι υπεύθυνοι της FIA, με δύο πολύ απλά μέτρα: Να μειώσουν τα τέλη που πρέπει να καταβάλουν κάθε χρόνο οι ομάδες, και ν’ αυξήσουν τα χρήματα προς τις μικρές ομάδες. Αλλά, ξέχασα, όταν το χρήμα είναι στη μέση, αυτό δεν πρόκειται να συμβεί…

[Πηγή: GMM]

Keywords
Τυχαία Θέματα