Η Mercedes θεωρεί ότι το τέλος των ντίζελ είναι μια “βλακεία”

Από πέρυσι που ξέσπασε το dieselgate, έχουμε δει όλες τις εταιρείες να κάνουν δηλώσεις για το πιο θα είναι το μέλλον των κινητήρων εσωτερικής καύσης, ενώ η μια μετά την άλλη παρουσιάζει και από ένα ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο, δίνοντας το στίγμα ότι ο ηλεκτρισμός είναι το μέλλον. Οι κινητήρες ντίζελ είναι στο μάτι του κυκλώνα και ήδη αρκετές εταιρείες ετοιμάζονται να τους καταργήσουν, όπως για παράδειγμα η Renault.

Ο Dieter Zetsche, αφεντικό της Mercedes,

έχει αντίθετη άποψη λέγοντας ότι οι κινητήρες ντίζελ εξακολουθούν να έχουν μέλλον και θα ήταν μια “ανοησία” αν τελικά τους καταργήσουν. Συνέχισε λέγοντας ότι ενώ η Volkswagen να έχει θέμα με τους ντίζελ κινητήρες της, οι ντίζελ της Mercedes μπορεί να είναι τόσο καθαροί όσο οι κινητήρες βενζίνης, ενώ όλα τα μοτέρ εκπέμπουν λιγότερες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Ο Zetsche επιβεβαίωσε πως παρά το σκάνδαλο, τους πολιτικούς και τα μέσα ενημέρωσης, δεν έχουν δει καμιά αλλαγή στις πωλήσεις ντίζελ των μοντέλων της εταιρείας και το ίδιο ισχύει και για την BMW. Για αυτό η εταιρεία θα συνεχίσει να προσφέρει τόσο για όφελος των πελατών όσο και από περιβαλλοντική άποψη, μια καλή επιλογή κινητήρων ντίζελ σε συνεχή βάση.

Keywords
Τυχαία Θέματα